Aktualno

PLJUSKOVI I GRMLJAVINA Od utorka bit će osjetno svježije

PLJUSKOVI I GRMLJAVINA Od utorka bit će osjetno svježije

Od utorka nas čeka svježije vrijeme, osobito na kopnu. U ponedjeljak sa zapada dolazi jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, prognozira Državni hidrometerološki zavod (DHMZ), prenosi N1.

U većini krajeva danas će biti pretežno sunčano te i dalje vruće i sparno. Mjestimice će biti umjerene naoblake, a od sredine dana su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u kopnenim predjelima. Ujutro ponegdje magla, osobito u Lici. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu ujutro bura, potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 34 °C.

Pretežno ili djelomice sunčano i vruće, a u većini područja i sparno zadržat će se i u nedjelju. Poslijepodne može biti lokalno jačih razvoja oblaka uz poneki pljusak, uglavnom u zapadnoj i gorskoj unutrašnjosti. Vjetar većinom slab, a poslijepodne će u istočnoj Hrvatskoj zapuhati umjeren jugoistočnjak, na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu uglavnom od 15 do 20, uz obalu između 22 i 26, a najviša dnevna od 29 do 34 °C.

U ponedjeljak sa zapada jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, češćim u noći na utorak. Ponegdje će oborina biti obilna, zapuhat će jak vjetar, a temperatura će osjetno pasti. Još će tijekom utorka mjestimice biti kiše, no postupno će prestajati. Od utorka svježije, osobito na kopnu.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist