Grad

PLJUSKA IZ MINISTARSTVA ‘Ne zatvaramo azil i nismo rekli Vlahušiću da ne hrani pse! Neka Grad konačno riješi problem!’

Iz Ministarstva poljoprivrede izvijestili su kako je danas veterinarska inspekcija obavila izvanredni nadzor azila na Žarkovici.

-Utvrđeno je da, iako Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik ne udovoljava propisanim zahtjevima, zahvaljujući dodatnom trudu osoblja Društva dobrobit životinja smještenih u objektu nije ugrožena – imaju vodu, hranu i krov nad glavom. Svi su psi cijepljeni, čipirani i kastrirani. S obzirom da se iz objekta životinje postupno zbrinjavaju prema udomiteljima, a u objekt na navedenoj lokaciji se ne zbrinjavaju nove životinje, vodeći računa o dobrobiti životinja, Ministarstvo poljoprivrede nije donijelo rješenje o zatvaranju azila – ističe se u priopćenju.

-Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik je veterinarskoj inspekciji predočilo ‘Iskaz interesa za realizaciju skloništa za životinje’ te je Odlukom Grada Dubrovnika u gradskom proračunu osigurano 1.800.000 kuna za navedeno kao i zemljište za izgradnju skloništa, čime vjerujemo da će uskoro biti riješen problem zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja u Dubrovniku – smatraju u Ministarstvu.

Iz Ministarstva su demantirali navode gradonačelnika Vlahušića koji tvrdi da su mu ‘iz Ministarstva rekli da više ne hrani pse’.
-To nije službeni stav Ministarstva poljoprivrede i ne može biti jer je u suprotnosti sa zdravim razumom – kažu u Ministarstvu.

-Ministarstvo ne može rješavati probleme lošeg upravljanja poslovima koji su u nadležnosti lokalne samouprave. Pozivam mjerodavne da se konačno, nakon 13 godina, umjesto loptanja odgovornošću međusobno dogovore na koji će način olakšati život ljudima i psima koji se nalaze na njihovom terenu – izjavio je ministar Tolušić.

Pročitajte još

NOVI PLOVIDBENI RED Zadnji brod s Lokruma u 17 sati

Dulist

RUGLO NA ULAZU U GRAD Raspada se pločnik na Pilama!

Dulist

Napreduju radovi na drugoj etapi ceste kroz Gornja sela

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija