Grad

PLJUSKA IZ MINISTARSTVA ‘Ne zatvaramo azil i nismo rekli Vlahušiću da ne hrani pse! Neka Grad konačno riješi problem!’

Iz Ministarstva poljoprivrede izvijestili su kako je danas veterinarska inspekcija obavila izvanredni nadzor azila na Žarkovici.

-Utvrđeno je da, iako Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik ne udovoljava propisanim zahtjevima, zahvaljujući dodatnom trudu osoblja Društva dobrobit životinja smještenih u objektu nije ugrožena – imaju vodu, hranu i krov nad glavom. Svi su psi cijepljeni, čipirani i kastrirani. S obzirom da se iz objekta životinje postupno zbrinjavaju prema udomiteljima, a u objekt na navedenoj lokaciji se ne zbrinjavaju nove životinje, vodeći računa o dobrobiti životinja, Ministarstvo poljoprivrede nije donijelo rješenje o zatvaranju azila – ističe se u priopćenju.

-Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik je veterinarskoj inspekciji predočilo ‘Iskaz interesa za realizaciju skloništa za životinje’ te je Odlukom Grada Dubrovnika u gradskom proračunu osigurano 1.800.000 kuna za navedeno kao i zemljište za izgradnju skloništa, čime vjerujemo da će uskoro biti riješen problem zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja u Dubrovniku – smatraju u Ministarstvu.

Iz Ministarstva su demantirali navode gradonačelnika Vlahušića koji tvrdi da su mu ‘iz Ministarstva rekli da više ne hrani pse’.
-To nije službeni stav Ministarstva poljoprivrede i ne može biti jer je u suprotnosti sa zdravim razumom – kažu u Ministarstvu.

-Ministarstvo ne može rješavati probleme lošeg upravljanja poslovima koji su u nadležnosti lokalne samouprave. Pozivam mjerodavne da se konačno, nakon 13 godina, umjesto loptanja odgovornošću međusobno dogovore na koji će način olakšati život ljudima i psima koji se nalaze na njihovom terenu – izjavio je ministar Tolušić.

Pročitajte još

S GRADONAČELNIKOM NA POBREŽJU Ova cesta važna je za budućnost Dubrovnika

Dulist

ZBOG ‘PRSKALICA’ U utorak privremena regulacija prometa u Ulici Vladimira Nazora

Dulist

NAPREDUJU PUNOM PAROM Radovi u Ulici kardinala Stepinca gotovi do svibnja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija