Sport

PLIVANJE/REGIONALNO PRVENSTVO Mlađi kadeti Juga prvaci Dalmacije

PLIVANJE/REGIONALNO PRVENSTVO Mlađi kadeti Juga prvaci Dalmacije

Mlađi kadeti Plivačkog kluba Jug ovog su se vikenda u Zadru okrunili titulom ekipnih prvaka Dalmacije.

Naime, Zadar je bio domaćin Regionalnog prvenstva za dobne skupine na kojem je sudjelovalo 300-tinjak natjecatelja iz deset klubova. Na natjecanju je nastupilo ukupno 40 Jugovih predstavnika, a natjecali su se u kategorijama kadeta i mlađih kadeta. Natjecanje se bodovalo kao pojedinačno, a jedino je kategorija mlađih kadeta bodovana i u ekipnom poretku.

Mlađi kadeti Juga ekipni su prvaci Dalmacije, a u ukupnom zbroju bodova muških i ženskih ekipa Jug je osvojio prvo mjesto ispred Grdelina i Mornara. U muškoj konkurenciji Jugovi mlađi kadeti uvjerljivo su osvojili naslov i tako postali prvaci regije 1. Za taj uspjeh nagrađeni su pobjedničkim peharom.

Vlaho Nenadić šestorostruki je prvak, a Roko Zvone trostruki prvak Dalmacije. Vlaho je zlatni bio u disciplinama: 100l, 200l, 50p, 200k, 200mj, 50k te srebrni: 100p 200p. Roko je osvojio zlato: 100k, 50d, 100d, srebro: 100l, te broncu: 200l, 200mj, 200p. Maro Šušić koji je godinu dana mlađi pet puta je vice prvak Dalmacije u disciplinama: 400mj, 200l, 100k, 200k, 50k. Ivan Zeko dva puta bio je brončani u disciplinama 100p i 50p. Štafete su tri puta bile najbolje u regiji, a nastupili su u sastavu: 4×50 slobodno: Roko Zvone, Maro Šušić, Maroje Lukić, Vlaho Nenadić; 4×50 mješovito: Maro Šušić, Vlaho Nenadić, Roko Zvone, Marko Vuletić; 4×100 slobodno: Vlaho Nenadić, Roko Zvone, Marin Zeko, Maro Šušić. Također, jedan put bili su i brončani na 4×50 mješovito u sastavu: Maroje Lukić, Marin Zeko, Ivan Zeko, Marko Tevšić.
Bodove za klub u muškoj konkurenciji osvojili su: Lovro Brač, Luka Curić, Luka Gvozden, Matija Luetić, Maroje Lukić, Filip Miletić, Vlaho Nenadićo, Sandro Radošević, Lovro Stanković, Maro Šušić, Marko Tevšić, Bruno Tošović, Marko Vuletić, Ivan Zeko, Marin Zeko i Roko Zvone. U mlađekadetskoj konkurenciji još su nastupili: Marko Čurlin, Borna Jelčić, Leon Kekez, Ivan Kristović, Karlo Marinović, Marko Obradović i Ivan Radonić.
U ženskoj konkurenciji Jugove mlađe kadetkinje zauzele su ekipno 6. mjesto. Mara Moretti dva je puta vice prvakinja i dva puta brončana. Srebro je osvojila na: 200k i 400k , a broncu na: 50p i 50k. Bodove za Jug u ženskoj konkurenciji osvojile su: Paula Damić, Patricija Maleš, Mara Moretti i Petra Rudinović.

Ukupno su Jugovi mlađi kadeti osvojili 29 medalja.

U kategoriji kadeta pojedinačne medalje za Jug osvojio je Marko Baletin koji je osvojio srebrna odličja u utrkama 100l i 100d te brončana u disciplinama 100k i 200mj. Osim toga Marko je bio brončani u kategoriji mlađih juniora u disciplini 100l. U štafetnoj utrci 4×100 mješovito mix Jugova štafeta u sastavu: Marko Baletin, Juraj Barčot, Antonia Šurković i Tonka Bušković osvojila je broncu u mlađe juniorskoj kategoriji. U kategoriji kadeta još su nastupili: Paulo Brač, Bruno Damić, Elza Filipović, Marta Lukšić, Matej Marković, Nikola Pasković, Toni Šarić, Zoe Tolj i Zita Tolj.
Ukupno su na ovom natjecanju Jugaši osvojili 35 medalje od kojih 12 zlatnih, 11 srebrenih i 12 brončanih.
Sljedeći vikend (07.-08.07.) Jugova najstarija ekipa nastupa u Podgorici na Otvorenom prevnstvu Crne gore. Natjecanje će im poslužiti kao priprema za predstojeće Prvenstvo Hrvatske koje se održava krajem srpnja u Zagrebu.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist