Sport

Plivački klub Jug nastupio u Šibeniku, vratili se s odličnim rezultatima

Plivački klub Jug nastupio u Šibeniku, vratili se s odličnim rezultatima

Mlađi seniori, juniori i mlađi juniori Juga nastupili su u Šibeniku na Jadran GP mitingu koji je okupio 297 natjecatelja iz 32 kluba iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Crne Gore proteklu subotu i nedjelju.

Bilo je to prvo natjecanje u novoj sezoni za najstarije Jugove plivače a boje kluba branilo je 17 članova.

Medalje su se dijelile u tri uzrasne kategorije: apsolutna (A), juniorska (B) i ml.juniorska (C). Jugaši su osvojili ukupno 12 medalja od kojih 2 zlata, 4 srebra i 6 bronci.

Najuspješniji je bio mlađi junior Mario Šurković koji je osvojio 4 medalje. Bio je prvi u disciplini 200 leđno, te treći u disciplinama 100 i 200 mješovito. Osim toga, na 200 leđno plasirao se kao treći u apsolutnoj kategoriji.

U istoj, mlađe juniorskoj kategoriji Đivo Damić bio je zlatni u disciplini 1500 slobodno.

Mlađa juniorka Karmen Fabris osvojila je dvije medalje, srebro i broncu. Druga je bila u disciplini 200 prsno, a treća u disciplini 100 prsno.

U istoj kategoriji srebro je osvojila Antonia Ljuban zauzevši drugo mjesto u disciplini 50 slobodno.

U juniorskoj konkurenciji najuspješniji je bio Michel Brassard koji je osvojio 3 medalje od kojih jedno srebro i dvije bronce. Drugi je bio u disciplini 200 slobodno, a treći u disciplinama 100 i 400 slobodno.

U juniorskoj kategoriji brončano medalju osvojila je Adriana Marinović u disciplini 200 delfin.

U Šibeniku su nastupili: Đivo Matović, Michel Brassard, Mario Šurković, Đivo Damić, Noa Miletić, Luka Đurović, Marko Baletin, Adriana Marinović, Katarina Nenadić, Katarina Matović, Antonia Ljuban, Karmen Fabris, Katja Sessa, Antonia Šurković, Tonka Bušković, Rafaela Škrabo, Ives Njavro.

Nastupili su pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Andreja Drobca.

Najbolje Jugovi plivače sljedeći nastup očekuje za dva tjedna u Zagrebu na mitingu Mladost.

Održane su i pripreme seniorske, juniorske i mlađe juniorske reprezentacije Hrvatske, na Korčuli, od 20. do 27. listopada, a na kojima su sudjelovali naši plivači Michel Brassard i Mario Šurković zajedno s trenerom Franom Ćirkom.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist