Aktualno

“Plijen podijeljen, a skorup obran”

"Plijen podijeljen, a skorup obran"

Dubravka Marunčić, gradska vijećnica HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, uputila je danas medijima reagiranje na pismo gradskog vijećnika Pera Vićana gradonačelniku Andru Vlahušiću. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

„Služeći se regularnim demokratskim putovima, vijećničkim pitanjima, višekratno sam u ime naših sugrađana na sjednicama Gradskog vijeća izražavala njihovo i moje nesuglasje sa stanjem u Gradu, poglavito unutar gradskih zidina.
 
Nažalost, odgovori gradonačelnika su bili nesuvisli, s osnovnom poantom ignoriranja oporbenog gradskog vijećnika, odnosno u ovom slučaju vijećnice, i bez ikakve volje da se kroz ta pitanja uvaži mišljenje naših sugrađana. Pri tome sam, u isto vrijeme, tražeći red u Gradu imala na umu i potrebu naših, poglavito ugostitelja, da svojim predanim radom osiguraju časnu zaradu.
 
Tražila sam da se osigura u svemu mjera, toliko svojstvena kulturi života koju baštinimo.

Mjera koja će u isto doba osigurati dostojanstven život naših sugrađana, dobru zaradu onima koji u njemu gospodarstveno djeluju te turistima da dožive naš Grad kao mjesto sklada, ljepote i dobrodošlice.
 
Nažalost, sve moje riječi su ostale u gradskoj vijećnici.
 
Slušali su ih, bez ikakvog komentara, i ostali gradski vijećnici koji u koaliciji dijele vlast u Gradu i naravno podržavaju gradonačelnika.
 
Već je četvrto ljeto kako se situacija na očigled pogoršava, a sada skoro na kraju sezone, kada je sav plijen podijeljen, i skoro će skorup biti obran, svojim pismom gradonačelniku izražava nezadovoljstvo sa stanjem u Gradu gradski vijećnik Pero Vićan, član aktualne gradske koalicije, dakle sudionik u vlasti. Rekla bih: više žalosno nego smiješno.
 
Činjenica je, a to tvrdim iz osobnog iskustva jer sam aktivna korisnica svih dnevnih pa i noćnih događanja u Gradu, kako Gradu i našim sugrađanima uistinu nedostaje naše poštovanje i briga za njihov život, ali ne u svrhu dnevne politike i kao način za prikupljanje političkih bodova pred sam kraj predstave koja se zove koalicija SDP-HNS-HSU-NL Pera Vićana.
 
Dubravka Marunčić, dipl.iur.
Gradska vijećnica HDZ-a 

Dubrovnik, 24. kolovoza 2012. godine“

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist