DuList IN

PLES NA SVILI U Lazaretima su se učile zračne akrobacije

PLES NA SVILI U Lazaretima su se učile zračne akrobacije

Radionica zračne akrobacije novog cirkusa – plesa na svili, održava se ove subote i nedjelje u prostorijama Art radionice Lazareti. Radionica je nastala u organizaciji Udruge Sport i Zabava u suradnji s Art radionicom Lazareti, a pomoć je pružila i Gimnazija Dubrovnik posudivši materijale.

– Ples na svili je zračna akrobacija novog cirkusa. Spoj je plesa i gimnastike, a odvija se na dvije okomito postavljene trake materijala. Razvija cijelo tijelo i neizmjerno je zabavna i zarazna!
Radionica se sastoji od tri dijela: prvi dio se bavi osvještavanjem vlastitog tijela, zagrijavanjem i osnovama motorike potrebne za ovladavanje zračnom akrobacijom. Rade se vježbe snage i fleksibilnosti koje zagrijavaju cijelo tijelo, a doprinose fleksibilnosti i snazi jezgre, kao i na koordinaciji te razvoju ravnoteže. Svi glavni mišići naporno tako rade na tkivima koji su nam potrebni, na spiralama tijela i izdržljivosti u pozicijama kao dobar uvod za elemente i pokrete na svili. Drugi se dio odvija u zraku, na tkanini, kada se uče vještina, figure i razvija vlastiti umjetnički izraz. Radit ćemo na pojedinačnim figurama, rotacijama i padovima, prijelazima između njih i cijelim koreografskim sekvencama. Treći, i jednako bitan dio, je istezanje kako bi se smanjila bol u mišićima – poručila je voditeljica radionice Nikolina Komljenović.

Nikolina Komljenović jedna je od prvih izvođačica plesa na svili u regiji. Plesom na svili bavi se već 20 godina, a podučava od 2008. godine. Gostovala je sa svojim projektima i vodila radionice diljem cijelog svijeta, od Kine, Palestine, Jordana, Alžira i Nigerije do Njemačke, Belgije, Francuske, Poljske, Grčke te cijele regije. Profesionalna je plesačica suvremenog plesa s afinitetima i znanjem u širokom području izvedbenih umjetnosti od raznih plesnih tehnika kao i cirkuskih vještina akrobacija u paru, vertikalnog plesa, manipuliranja objektima, jedina u cijeloj regiji koja izvodi ples u zorb lopti, voltige te jedina u svijetu koja izvodi zračni ples na prozirnim nitima.

Radionica će se nastaviti i ove nedjelje, a kako je to ove subote izgledalo u Lazaretima, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist