Hrvatska

Plenković stiže na stonsku festu od kamenica

Premijer Andrej Plenković ove će subote u sklopu svog boravka na Pelješcu posjetiti i manifestaciju ‘Dan malostonske kamenice’ koja će se održati s početkom u 11 sati u Stonu.

Naime, stonski školjkari i ugostitelji i ove su godine domaćini Dana malostonske kamenice, gastronomske manifestacije koja se tradicionalno održava uz blagdan svetog Josipa. Morska poslastica iz Malostonskog zaljeva, poznata po svojstvima afrodizijaka, nadahnuće je za novu dalmatinsku festu uz dobro vino i klapske pjesme na rivi u Malom Stonu.

Prije Stona premijer će posjetiti Orebić, gdje će obići novoizgrađenu zgradu i športsku dvoranu Osnovne škole Orebić, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Orebić.

U podne će u Stonu obići školjkare i štandove, a potom će u Hotelu Ston održati sastanak s predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstva poljoprivrede, četiriju općina iz Malostonskog zaljeva, Sveučilišta u Dubrovniku, udruge FLAG Južni Jadran i školjkara. Razgovarat će o pitanjima iz područja uzgoja školjaka, ribarstva i marikulture.

Pročitajte još

Taksisti, pekare i ugostitelji pod povećalom Porezne uprave

Dulist

Škoro odlučio ući u utrku za predsjednika RH

Dulist

Povećanje kvota za strane radnike traže i turističke agencije

Dulist