Hrvatska

Plenković stiže na stonsku festu od kamenica

Premijer Andrej Plenković ove će subote u sklopu svog boravka na Pelješcu posjetiti i manifestaciju ‘Dan malostonske kamenice’ koja će se održati s početkom u 11 sati u Stonu.

Naime, stonski školjkari i ugostitelji i ove su godine domaćini Dana malostonske kamenice, gastronomske manifestacije koja se tradicionalno održava uz blagdan svetog Josipa. Morska poslastica iz Malostonskog zaljeva, poznata po svojstvima afrodizijaka, nadahnuće je za novu dalmatinsku festu uz dobro vino i klapske pjesme na rivi u Malom Stonu.

Prije Stona premijer će posjetiti Orebić, gdje će obići novoizgrađenu zgradu i športsku dvoranu Osnovne škole Orebić, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Orebić.

U podne će u Stonu obići školjkare i štandove, a potom će u Hotelu Ston održati sastanak s predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstva poljoprivrede, četiriju općina iz Malostonskog zaljeva, Sveučilišta u Dubrovniku, udruge FLAG Južni Jadran i školjkara. Razgovarat će o pitanjima iz područja uzgoja školjaka, ribarstva i marikulture.

Pročitajte još

REFORMA ŠKOLSTVA Prvašići uče samo tiskana slova, pisana tek u drugom razredu

Dulist

STIGLI POČETKOM VELJAČE IZ KINE Hrvatskim državljanima završio boravak u izolaciji, nemaju koronavirus

Dulist

‘SVE SMO UVJETE ISPUNILI’ Ministar Radman najavio da SAD ukida vize za Hrvate

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija