Aktualno

PLENKOVIĆ SA ŽUPANIJSKIM ČELNICIMA ‘Turistički Dubrovnik može biti primjer drugima’

PLENKOVIĆ SA ŽUPANIJSKIM ČELNICIMA 'Turistički Dubrovnik može biti primjer drugima'

Ključni projekti za razvoj Dubrovačko-neretvanske županije, prije svega bolja prometna povezanost kroz rješavanje pitanja graničnih prijelaza i Pelješkog mosta, bili su glavna tema sastanka kojeg je u utorak s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem te županijskim gradonačelnicima i načelnicima održao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

-Razgovarali smo o cestovnim pravcima koji bi olakšali gužve tijekom ljetnih mjeseci, bilo da je riječ o cesti preko Pelješca za Orebić ili iz Dubrovnika prema jugu do Zračne luke. Nemamo alternativne pravce pa će Ministarstvo prometa kroz prometne studije pronaći prava rješenja koja bi olakšala čepove tijekom ljetne sezone. Također, s načelnicima otočkih općina i gradova razgovarali smo o boljoj povezanosti otoka s kopnom – izjavio je premijer.

Dodao je kako je protekla sezona bila najbolja za Hrvatsku, ali i za Dubrovačko-neretvansku županiju te grad Dubrovnik.

-Rezultati se već vide. Ovo je grad gdje je turistička ponuda najviše kvalitete i može biti primjer drugima te razvijati nadalje koncept kongresnog turizma kojim se jača destinacija i produžuje sezona, što je jedna od osnovnih zadaća naše strategije održivog turizma – izjavio je Plenković.

Posebno je primijetio zadovoljstvo lokalnih čelnika Zakonom o financiranju lokalne i područne samouprave.

-Poruka fiskalne decentralizacije nije samo deklaratorna, već i vrlo konkretna – izjavio je predsjednik Vlade RH.
Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je tom prilikom kako je na sastanku iznesena informacija da se za Pelješki most brzo očekuje izbor izvođača radova, Trgovački sud se vraća u Dubrovnik te da je Vlada dala podršku inicijativi za kongresni centar u Dubrovniku. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zahvalio je predsjedniku Vlade na brojnim mjerama u rješavanju problema građana Dubrovnika.

-Sustav Hrvatske pošte, s kojim smo imali problem, unaprijedio se i značajno je bolji. Jasni su problemi s Croatia Airlinesom pa ćemo u petak imati sastanak s predsjednikom Uprave i vjerujemo da će se i to skoro riješiti. Vila Čingrija uskoro će biti u našem vlasništvu, a pokrenuta je procedura za prijenos vlasništva dvije trećine ljetnikovca Caboga također na Grad Dubrovnik – rekao je Franković.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist