Aktualno

Plenković potvrdio: Vili Beroš bit će novi ministar zdravstva

Plenković potvrdio: Vili Beroš bit će novi ministar zdravstva

Na sastanku HDZ-ovog Odbora za zdravstvo jednoglasno je prihvaćen prijedlog premijera Andreja Plenkovića da se prof. dr. Vilija Beroša Saboru predloži za novog ministra zdravstva. Istaknuo je da je riječ o osobi koja poznaje sustav iznutra te vrlo brzo može preuzeti funkciju ministra zdravstva.

‘Nakon konzultacija s Odborom za zdravstvo HDZ-a, užim vodstvom stranke i telefonskih konzultacija s kolegama u parlamentarnoj većini želim obavijestiti javnost da ću Hrvatskom saboru predložiti da novi ministar zdravstva bude izvanredni profesor, doktor Vili Beroš, trenutno pomoćnik ministra zdravstva’, rekao je Plenković.

Premijer smatra da posao ministra zdravstva treba raditi netko tko je upućen u aktivnosti samoga ministarstva, kazavši da je Vili Beroš više od dvije godine pomoćnik ministra, prenosi Vlada Republike Hrvatske.

‘Iskusan je, dobro poznaje zdravstveni sustav, angažiran je i mislim da će javnost za vrijeme saslušanja na Odboru za zdravstvo Hrvatskoga sabora imati priliku malo bolje ga upoznati povrh javnih nastupa koje je imao’, dodao je. Predsjednik Vlade naglasio je da Beroš ima svoje stručne kompetencije i kvalifikacije te je riječ o neurokirurgu koji je ugledan među svojim kolegama.

‘A ima i punu potporu i to unisonu stranačkog Odbora za zdravstvo, čiji je predsjednik prof. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb’, ustvrdio je Plenković.

Prije dolaska u Ministarstvo Beroš je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice. U imovinskoj kartici koju je ispunio prilikom dolaska na dužnost pomoćnika ministra stoji da mu je neto plaća 15.622,47 kuna. Supruga mu radi u dječjem vrtiću te ima neto plaću od 6184 kune.

Zajedno imaju dva kredita, jedan od 50.000 eura podignut 2016. i drugi od 75.500 eura podignut 2008. godine. U Zagrebu imaju dvije nekretnine, jednu od 140 kvadrata u Rudešu i drugu od 50 kvadrata u Vrapču. Imaju i voćnjak od 1692 kvadrata u Laduču. Beroš je i suvlasnik (s trećim osobama) stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru, što je stekao nasljedstvom.

Supruga ima Audi A3 iz 2011. godine, a on Jeep iz 2008. godine. Suvlasnik je glisera, procijenjenog na 70.000 kuna. U imovinskoj kartici naveo je i da posjeduje sat Breitling čija je vrijednost 35.000 kuna. Ima i štednju od 25.000 eura.

U svom životopisu navodi da je rođen 13. prosinca 1964. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Jelsi na Hvaru. Nakon završetka vojnog roka upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Oženjen je i otac je dvoje djece. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1989. godine s prosječnom ocjenom 4,83.

– Moja suradnja s ministrom je bila korektna te sam ga podržavao u svim njegovim nastojanjima. Moje djelovanje je bilo na poboljšanju zdravstvene zaštite, rekao je u ponedjeljak u emisiji Otvoreno dr. Vili Beroš, pomoćnik ministra zdravstva, kako prenosi 24sata.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist