Grad

Plenković, Jandroković, Dobroslavić i Franković izrazili sućut obitelji Jusić

Plenković, Jandroković, Dobroslavić i Franković izrazili sućut obitelji Jusić

Povodom smrti maestra Đela Jusića sućut njegovoj obitelji uputili su premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković. Njihove izraze sućuti prenosimo u cijelosti.

-Sa žaljenjem sam primio vijest da nas je napustio jedan od najistaknutijih hrvatskih skladatelja, gospodin Đelo Jusić, koji je svojim iznimnim talentom, svestranošću i kreativnošću obogatio hrvatsku glazbenu scenu. Njegova velika djela koja su izvodili mnogi poznati glazbenici zauvijek će živjeti u srcima brojnih zaljubljenika u domaću glazbu. U svojoj dugogodišnjoj i bogatoj karijeri nagrađen je brojnim nagradama koje su potvrda vrijednosti ovog nadarenog hrvatskog umjetnika.

Pamtit ćemo ga kao osnivača Dubrovačkih trubadura, skladatelja orkestralne glazbe, ali i dirigenta koji je osvojio domaće i svjetske koncertne pozornice. Neizmjerno smo mu zahvalni na svemu što je učinio za hrvatsku glazbenu umjetnost, a svojim bogatim glazbenim opusom ostavio je neizbrisivi trag. U ovim teškim trenutcima za Vašu obitelj primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja u ime hrvatske Vlade i moje osobno – stoji u pismu premijera Plenkovića.

-Poštovana obitelji,

s tugom sam primio vijest o odlasku našega cijenjenoga skladatelja, dirigenta i gitarista gospodina Đele Jusića. Molim Vas da u ovim teškim trenutcima za Vašu obitelj, uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze najiskrenije sućuti. Gospodinu Đeli Jusiću zauvijek ćemo ostati neizmjerno zahvalni na njegovim velikim glazbenim djelima, u koje je na jedinstven način utkao svoju dubrovačku dušu. Ostat će upamćen kao istinski gospar i velikan hrvatske glazbe čije pjesme će zauvijek živjeti kod brojnih naraštaja njegove publike. U ovim bolnim trenucima za Vašu obitelj, moje misli su s vama – poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

-S velikom tugom primio sam vijest o odlasku istaknutog dubrovačkog i hrvatskog glazbenika, maestra Đela Jusića. Njegov talent i postignuća ostavili su neizbrisiv trag u antologiji hrvatske glazbe. U ovim trenucima teško je naći riječi utjehe, ali ostaju djela, stihovi i note koji su vječni i kroz koje ćemo uvijek pamtiti maestra Đela. U ime Dubrovačko-neretvanske županije i svoje osobno ime izražavam iskrenu i duboku sućut obitelji – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

-Poštovana obitelji Jusić,

Vijest o odlasku našeg dragog gospara Đela donijela je neizmjernu tugu. Naš Grad je uistinu izgubio velikog umjetnika i jednu veliku dušu Grada. Više od tisuću pjesama koje se izvode diljem svijeta najbolje govore o umjetničkoj veličini maestra Jusića, koji je uz brojna vrijedna priznanja ove godine dobio i nagradu Grada Dubrovnika za životno djelo. Uistinu je obilježio ovaj Grad i neizmjerno mi je drago da je za života primio ovu nagradu jer mu se na taj način Grad barem dijelom odužio.

Bilo da se radilo o filmskoj ili klasičnoj glazbi, mjuziklu ili serenadi, u svaku notu bio je utkan i Dubrovnik. Kroz nezaboravne pjesme koje je skladao za Dubrovačke trubadure i brojne druge izvođače prenosio je istinsku ljubav koju je gajio prema svom rodnom gradu, naročito u vrijeme Domovinskog rata, kada je pružio optimizam i nadu našim sugrađanima. Neizbrisiv trag ostavio je i našoj djeci kroz Mali raspjevani Dubrovnik. Uvijek je teško reći zbogom ali snagu možemo pronaći u dragim uspomenama i glazbi koja će živjeti vječno. U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka – poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist