Natrag
23.6.2018 00:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

Platforma 112: Čačić treba dati ostavku

29.6.2012 @ 19:19 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Devetnaest hrvatskih udruga okupljenih u inicijativu Platforma 112 traže ostavku prvog potpredsjednika Vlade RH Radimira Čačića.

Udruge ističu u priopćenju kako od najviših političkih dužnosnika očekuju da se pridržavaju svih pravila ponašanja, pa tako i onih u prometu, a od Predsjednika Vlade očekuju dosljednost, kako bi svi članovi i članice Vlade RH počeli preuzimati političku odgovornost za svoje djelovanje.

Razočarani su i nedavnim izjavama predsjednika Vlade Zorana Milanovića „kojima se omalovažava mađarski pravni sustav, uz relativiziranje pojma vladavine prava, čime je, po našem mišljenju izašao iz okvira djelovanja kojeg se svaki predsjednik Vlade mora držati.“

– Kao što je Predsjednik Vlade i izjavio prije tri tjedna, „Vlada je postavila određene standarde ponašanja kojih će se držati“. Upravo to tražimo i u ovom slučaju – poručuje Platforma 112, koja okuplja udruge Babe, GONG, Centar za mirovne studije, Cenzura Plus, Documenta, Forum za slobodu odgoja, Koalicija udruga u zdravstvu, Kuća ljudskih prava, Mreža mladih Hrvatske, Pravo na grad, Projekt građanskih prava Sisak, Savez udruga stanara Hrvatske, Sjaj, Transparency International Hrvatska, Udruga Mobbing, Udruga za samozastupanje, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, Zelena akcija i Ženska soba – Centar za seksualna prava.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana