Zanimljivosti

Plata Mozart

Plata Mozart

Ovo jelo je specijalitet restorana Mozart. Sastoji se od domaće tjestenine spaetzle, dva svinjska filea, bifteka, umaka od svježih šampinjona i salate sa domaćim preljevom. Kako sam vam već dao recepte za spaetzle i preljev za salatu tako ću vam dragi čitatelji sada i odati recept za ovo jelo. Postupak koji ću vam opisati rabim i ja na svom štednjaku kada kuham doma za svoju obitelj.

Potrebne namirnice za 2 osobe:
tjestenina spaetzle
200 g svinjskog filea
200 g goveđeg bifteka
svježi šampinjoni
maslac
sol 
papar
svježa salata 
preljev za salatu

Postupak prigotovljavanja:
Na jednoj tavi popržite spaetzle na maslacu i začinite s malo soli i papra.Drugu tavu dobro zagrijte, ulijte malo ulja za prženje, ali vrlo malo, tek toliko da tava nije suha. Smanjite temperaturu i meso pržite na srednje jakoj vatri 2 minute s jedne i 2 minute s druge strane. Čim ste meso okrenuli na drugu stranu začinite ga i dodajte u istu tavu svježe šampinjone. Kada su šampinjoni dobili zlatnožutu boju ulijte malo vrhnja za kuhanje i maslaca. Cijeli ovaj postupak ne traje dulje od 5 minuta.

Serviranje:
Tjesteninu stavite na pjat i na nju najprije složite meso i zatim prelijte umakom. Uz ovo jelo savršena je sezonska salata sa domaćim preljevom.

Dobar vam tek!

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist