Aktualno

PLASIRALI FOTKU IZ VELJAČE Ima smeća, ali nema ga na tone

U pojedinim hrvatskim medijima već dva dana kruže fotografije ‘o tonama smeća’ u Portu.

Jedan od njih je primjerice i Index koji je ovu vijest s fotografijama prenio s portala Dalmacija Danas. No, ovdje je riječ o starim fotografijama jednog našeg lokalnog medija koje prikazuju onečišćenost Porta s početka veljače ove godine. Podsjetit ćemo da su tada djelatnici Čistoće pristupili čišćenju smeća koje je doplutalo u porat nošeno nanosima juga. Za njih smo imali samo riječi hvale, posebno zbog toga što su brzo prionuli na posao. Prikupilo se više od 25 kubika smeća.

Upravo potaknuti današnjim (i jučerašnjim) pisanjima hrvatskih medija, odlučili smo provjeriti situaciju u Portu. Ionako smo bili u fotođiru. Smeća ima i jednostavno znamo da nam to predstavlja problem. Već se duži niz godina obala Dubrovnika suočava s enormnom količinom smeća i plutajućeg otpada koje većinom potječe iz Albanije.

Ali ovoga puta ga nema na tone, kako se već o tome piše.

Pročitajte još

Uz ‘Amazing Grace’ na posljednji je počinak ispraćen dr. sc. Ivo Banac

SVEČANOST U PORTU Pročitajte upute za publiku za ceremoniju otvaranja i generalnu probu 71. Igara!

Dulist

ZABRINUTI ČITATELJ ‘Gasirao se po moru kao da za njega ne vrijede ograničenja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija