Zanimljivosti

Planeta Zemlja je naš jedini dom

Planeta Zemlja je naš jedini dom

Planeta Zemlja je naš jedini dom – čuvajmo je! – poručili su danas uz Dan Planete Zemlje  mladi ekoaktivisti Zelenog Sunca, Eko-Omblići i njhovi prijatelji iz udruge mladih Mokošice Libero Mokosi.

– Ove godine obilježavamo ovaj važni eko datum 43. put pod motom „ Lice klimatskih promjena!“ Nažalost loše vrijeme praćeno s kišom posebno u jutarnjim satima omelo nas je za veći dio  naših ekoaktivnosti  kao što je bilo predviđeno sađenje maslina i rogača u blizini igrališta i Eko parka Ombla te izložba likovnih radova na temu „Moja Planeta“. Prošlu  subotu  uz Dan Planeta Zemlja i  svjetsku kampanju „Zelena čistka 2013. – jedan dan za čisti okoliš“ bili smo svi na čišćenju Malog potoka u Mokošici kod dječjeg vrtića i Osnovne škole Mokošica, a nakon prestanka kiše uz Dan Planeta Zemlje postavljali smo po Mokošici eko plakate naše Zelene deklaracije za djecu i mlade. Kako nam je završio 11. Likovni natječaj za djecu i mlade na temu „Što prijeti našoj Planeti“, na koji je prispjelo 42 likovna rada, naš žiri sastavljen od mladih iz udruge Libero Mokosi je između svih izabrao najbolje – pišu iz Eko-omblića.

Najrad za svoj uzrast od 4 godine dobila je Margarita Baće, Dječji vrtić Pile, Dubrovnik. Od ostalih nagrađenih su Ela Grubišić (Šibenik,OŠ J. Šišgorić), Dorijan Jozić (Mokošica), (Mira Popović (Dječji vrtić Pile), Ivana Bender (Mokošica), Marko Vlašić (Mokošica), Ana Deljac (Šibenik, OŠ J.Šišgorić).

– Čestitamo nagrađenima i zahvaljujemo svima koji su  sudjelovali u ovom natječaju. Nagrade izvan Dubrovnika ćemo poslati poštom. Sve likovne radove 11. Likovnog natječaja djece ćemo ovih  dana pokloniti Dječjim odjelima dubrovačke i vukovarske bolnice.
Napominjemo svoj djeci i mladima da ovih dana krećemo sa 12. Likovno-literarnim natječajem na temu „Sredozemna medvjedica – Afriana i dalje živi u našem Jadranu! – zaključuju iz Eko-omblića.

Pročitajte još

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist