Zanimljivosti

Plaća zaposlenim na javnim radovima 3 tisuće kuna

Plaća zaposlenim na javnim radovima 3 tisuće kuna

Grad Dubrovnik će se i ove godine uključiti u program zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba na javne radove te povećati iznos kojim ga Zavod za zapošljavanje financira, a uspješno se provodi i program subvencioniranja visokoobrazovanih pripravnika.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić održali su sastanak s predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje je vodio pročelnik Dasen Jasprica na temu suradnje i zajedničkih aktivnosti Grada i HZZ-a u ovoj godini.

Na sastanku je dogovoreno kako će se Grad Dubrovnik i ove godine uključiti u program zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba na javne radove, i to kroz komunalno društvo Vrtlar koje od ove godine preuzima održavanje i uređenje dječjih igrališta te dodatne zelene površine na gradskom području. Grad Dubrovnik će povećati iznos kojim Zavod kroz Vladin program financira privremeno zapošljavanje na javnim radovima do ukupno 4100 kuna brutto, što znači da će djelatnici ostvarivati mjesečni netto prihod od približno 3000 kuna. Privremeno zaposlenje 30 do 40 djelatnika, ovisno o interesu nezaposlenih, će trajati četiri mjeseca, a početak javnih radova se očekuje do kraja ožujka, a oni će također dobiti Libertasov pokaz. 

Pročelnik Milan Perić je na sastanku izvijestio o uspjehu provođenja programa subvencioniranja visokoobrazovanih pripravnika koje Grad Dubrovnik sufinancira s 30,000 kuna, odnosno 2,500 kuna mjesečno, budući da je ovim modelom već zaposleno više od 70 mladih Dubrovkinja i Dubrovčana. HZZ u ovoj godini također ponovno provodi stručno usavršavanje vježbenika-volontera koji za isto od Zavoda primaju naknadu u iznosu od 1600 kuna mjesečno, a Grad Dubrovnik će se sukladno potrebama i mogućnostima opet uključiti i u ovaj program. 
 
 

Pročitajte još

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović