Sport

PK JUG Vrhunski rezultati mladih plivača i plivačica na Plivatonu

PK JUG Vrhunski rezultati mladih plivača i plivačica na Plivatonu

 

Najmlađi natjecatelji plivačkog kluba Jug nastupili su u srijedu 20.06. u Splitu na Plivatonu Regije 1, odnosno Prvenstvo Dalmacije. Mogućnost nastupa su imale plivačice rođene 2009. i mlađe, te plivači rođeni 2008. i mlađi. Nastupilo je ukupno 208 natjecatelja iz 10 klubova, od čega je 29 malih Jugaša.

Jug je predstavljalo 29 članova: Đivo Baletin, Ana Benić, Tomislav Bolfek, Maroje Bosnić, Đivo Brčić, Luka Damjanović, Damjan Di Leo, Ivan Franić, Gabriel Gudelj, Luka Gverović, Antonio Kulušić, Josip Luetić, Maris Maleš, Nikša Milković, Jakov Parlov, Maja Perak, Petar Polanda, Frano Pavlić, Nina Perušina, Vito Piantanida, Josip Plečaš, Josipa Rašić, Ana Šaravanja, Bartol Šiljeg, Lara Šurković, Karmen Tapalović, Vincent Vierda, Antea Vojinić, Lovro Zvono.

Jugaši su osvojili 4 medalje od kojih dva srebra i dvije bronce. Na postolje su se penjali: Lara Šurković, Ivan Franić i Bartol Šiljeg.

U ženskoj konkurenciji najuspješnija predstavnica Juga bila je Lara Šurković koja je osvojila dvije medalje. Srebrena je bila u disciplini 50 delfin, te brončana u disciplini 100 slobodno. Osim Lare, u konkurenciji plivačica plasmane među 8 najboljih ostvarila je Maja Perak koja je zauzela 7. mjesto na 50 leđno, te 8. na 50 slobodno. Ana Benić bila je 7. na 50 prsno.
Osvajači medalja u muškoj konkurenciju za Jug bili su: Ivan Franić i Bartol Šiljeg. Ivan Franić je osvojio srbrenu medalju u disciplini 50 prsno, dok je Bartol Šiljeg u istoj disciplini bio brončani. Ivan je još bio 7. u disciplini 50 slobodno, a plasman među 8 ostvario je i Lovro Zvono koji je bio 6. na 50 delfin.

Ženska štafeta 4×50 slobodno zauzela je 4. mjesto od 10 ekipa, a muška štafeta 4×50 slobodno bila je 6. od 24 prijavljene ekipe.

Jugovi početnici u Splitu su nastupili pod vodstvom trenera Joška Turka, Gordane Ratković i Pamele Garvan.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist