Kultura

Pjesme o betulama, ulicama i čeljadi Grada

Pjesme o betulama, ulicama i čeljadi Grada

U Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad predstavljena je nova knjiga, zbirka pjesama Voja Šindolića „Lakih nogu naokolo“,

u kojoj je autor skupio svojih osamdeset pjesama nastalih u četrdeset godina pjesničkog stvaralaštva, povezanih temom i posvećenih betulama, ulicama, kvartovima i čeljadi Grada.

Knjigu je objavilo Društvo dubrovačkih pisaca, a večeras su je predstavili Davor Mojaš, Sebastijan Vukosavić i Boris Njavro, naglasivši povezanost Šindolića s onim životnim Gradom, kvartom Iza Roka gdje je rođen, te raznim detaljima, ljudima, zgodama i prigodama koje su se najčešće zbivale u nekadašnjim dubrovačkim znanim betulama.

Promotori su upoznali prisutne i sa Šindolićevim dugogodišnjim književnim radom, ne samo kao pjesnika, već i kao pisca eseja i proze, prevoditelja mnogih književnih djela s engleskog, talijanskog, japanskog pa čak i kineskog jezika, suradnika nekadašnjeg lista mladih Laus, te neko vrijeme i kao glazbenog urednika nekad kultne rock novine „Džuboks“.

Pri kraju promocije Šindolić je na svoj osebujan način, „kao nekad u Višnjici“ kako je naglasio, pročitao neke od svojih pjesama. Ova knjiga prva je u nizu nekoliko najavljenih koje bi se trebale objaviti širom svijeta u ovoj 2013. godini, a sve prigodom četrdeset godina Šindolićeva stvaralaštva.

Ova ugodna večer završena je okupljanjem Šindolićević prijatelja i Rokaša u kultnoj betuli Fontana i uz pjesmu koju je samo za njega napisao i otpjevao nekadašnji član Maestrala Branko Njirić.

 

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist