Kultura

PJERIN U TEATRU Nagrade za početak sezone!

PJERIN U TEATRU Nagrade za početak sezone!

Kazalište Marina Držića u novu sezonu 2018. / 19. ulazi s repriznom izvedbom Držićevog komada “Pjerin” koji je režirao Ozren Prohić. Izvedba će se odigrati 21. rujna u 20 sati, a također je dio manifestacije ‘Dani kulturne baštine u Dubrovniku’ kojom se Grad Dubrovnik pridružio brojnim hrvatskim i europskim gradovima u obilježavanju Europske godine kulturne baštine 2018. nizom događanja tijekom ovog mjeseca.

U glavnoj ulozi obojice Pjerina je nagrađivani mladi dubrovački glumac Romano Nikolić, a u blizanačkoj predstavi posebnu pozornost plijeni impresivna scenografija i vizualni elementi umjetnice Dubravke Lošić. ‘Pjerin’ postavlja pitanja: ‘Što danas rastvara princip blizanaca u kazalištu? Je li moguće više vezati pojam komedije uz ovaj arhetip?’ Pjerin je predstava o identitetu. Identitetu uvjetovanom egzistencijalnim tlapnjama individue koje su u srazu s društvenim ulogama koje od svakog od nas sredina u kojoj živimo traži.

Rezervacije ulaznice na tel. (020) 321 088 ili na e-mail kmd.blagajna@gmail.com

DuList u suradnji s Kazalištem marina Držića jednog čitatelja ili čitateljicu dariva s dvije ulaznice za spomenutu izvedbu. Potrebno je na e-mail nagradna@dulist.hr poslati e-mail s naslovom ‘Pjerin’, imenom i prezimenom te kontakt brojem.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist