Kultura

‘PJERIN’ OZRENA PROHIĆA Kazališna sezona počinje reprizom

Kazalište Marina Držića u novu sezonu 2018./19. ulazi s repriznom izvedbom Držićevog komada ‘Pjerin’ koji je režirao Ozren Prohić.

Izvedba će se odigrati 21. rujna u 20 sati, a također je dio manifestacije ‘Dani kulturne baštine u Dubrovniku’ kojom se Grad Dubrovnik pridružio brojnim hrvatskim i europskim gradovima u obilježavanju Europske godine kulturne baštine 2018. nizom događanja tijekom ovog mjeseca.

U glavnoj ulozi obojice Pjerina je nagrađivani mladi dubrovački glumac Romano Nikolić, a u blizanačkoj predstavi posebnu pozornost plijeni impresivna scenografija i vizualni elementi umjetnice Dubravke Lošić. ‘Pjerin’ postavlja pitanja: ‘Što danas rastvara princip blizanaca u kazalištu? Je li moguće više vezati pojam komedije uz ovaj arhetip?’ Pjerin je predstava o identitetu. Identitetu uvjetovanom egzistencijalnim tlapnjama individue koje su u srazu s društvenim ulogama koje od svakog od nas sredina u kojoj živimo traži.

Pročitajte još

DUM MARIN I DUBROVČANI Držić je nešto što nas sve zajedno veže

Dulist.hr

U SPOMEN NA KAZALIŠNOG VELIKANA Parove predstave prekretnica su u povijesti teatra Igara

Dulist

U Dvoru nastupa jedan od najboljih trubača današnjice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija