Sport

PITURI ISPISALI POVIJEST Miho Simović presudio, Marinkolor osvojio naslov prvaka Hrvatske

PITURI ISPISALI POVIJEST Miho Simović presudio, Marinkolor osvojio naslov prvaka Hrvatske

Uspjeli su! Stolnotenisači Libertas Marinkolora osvojili su premijerni naslov prvaka Hrvatske! U trećoj, odlučujućoj, utakmici za prvaka, ‘Pituri’ su nakon velikog preokreta svladali STK StaRR iz Varaždina i slavili rezultatom 2:1!

Osvajača najsjajnije medalje odlučio je – Miho Simović koji je u posljednjem, sedmom meču, u svim segmentima igre porazio Ronalda Ređepa s uvjerljivih 3:0! Uz to, za istaknuti je i nevjerojatnu pobjedu nad Tomislav Zubčićem iako je varaždinski igrač imao veliki 2:0 u setovima…

Veliko finale krenulo je minutom šutnje za nedavno preminulog Mirka Prpića koji je svoj život predodredio sportu – isključivo stolnom tenisu. Na licima mnogih navijača tijekom minute šutnje mogla se vidjeti velika tuga, a čak je njegov učenik, Miho Simović, pustio suzu zbog odlaska ovog velikog čovjeka i trenera koji je za svoj cjeloživotni doprinos sportu 2013. godine dobio Nagradu za životno djelo od Dubrovačkog saveza športova.

Tek što je završila minuta šutnje na scenu je stupio Stijepo Gleđ Markos, dubrovački tenor, koji je na opće oduševljenje svih prisutnih izveo Lijepu našu.

Sve je potom za stolom krenulo za promjenu – prebrzo, a s obzirom na dosadašnje ishode mečeva. Roko Tošić je u kratkom roku stigao do 2:0, međutim Kinez Zeng Jia je napravio nevjerojatan preokret te sa dva puta po 11:8 i jednom 11:6 okrenuo susret u svoju korist (2:3). Nakon što je Jia ekspresno slavio 3:2 na isti je način Tomislav Zubčić krenuo i protiv Miha Simovića.

‘Munjevitih’ 2:0 (-3 i -1) nisu nikako slutile dobre vijesti. Ipak, najmlađi u redovima ‘Pitura’, smogao je hrabrosti i vjere te je nakon dva seta koja je dobio na razliku (12:10 i 14:12) stigao u rezultatski egal. U petom setu nova drama, poen za poen sve do 9:9. Nakon toga dva uzastopna poena Simovića za veliko slavlje 3:2 i nove suze ali ovaj put – radosnice! Za istaknuti je da su prva dva meča trajala točno dva sata!

U trećem meču ‘brzi vlak’ zvan Tomislav Japec. Nakon niti 15 minuta igre – 2:0 (-8 i -4) protiv iskusnog Ronalda Ređepa. Vratio se potom Ređep na 2:1 (-7) međutim to je bilo sve od velike uzdanice StaRR-a. Japec, kako je počeo meč, tako ga je i završio – 11:8 za sigurnih 3:1 i ukupno vodstvo 2:1 nakon svega 30 minuta igre!

U igri parova sigurna pobjeda Varaždinaca. Miho Simović i Tomislav Japec nisu imali izgleda protiv Zenga i Zubčića koji su slavili s uvjerljivih 3:0 (-7, -5, -5).

Nakon poraza od Jia, Roko Tošić je u četvrtom meču protiv Tomislava Zubčića krenuo vrlo smireno što je u kratkom roku donijelo velikih 2:0 (-8,-9). Bila je očigledna nervoza na licu Zubčića koji je se u odmoru nakon drugog seta Zubčić okrenuo prema svojim igračima i više puta uzviknuo ‘Šta, šta?!’ što je bilo očigledno da nema odgovor na igru odličnog Tošića. Nervozni Zubčić pri tome je i bacio reket na susjedni stol, međutim nakon što se ‘ohladio’ osvojio je treći set (-9) za smanjenje na 2:1. Psihička stabilnost bila je presudna u ovom meču kojeg je potpuno zasluženo osvojio Tošić koji je u četvrtom setu slavio -4 te poslao nervoznog Zubčića van dvorane na prijeko potrebno hlađenje.

U šestom meču slavlje, danas nepogrešivog, Zeng Jia, koji je u ogledu protiv Tomislava Japeca slavio rezultatom 3:1.

U meču odluke mladi Miho Simović deklasirao je Ronalda Ređepa koji je pognute glave napustio dvoranu Gospino polje nakon uvjerljivog poraza 3:0! Treba istaknuti da je upravo Ređep u drugoj utakmici imao čak pet meč lopti za naslov…

HEP SUPER LIGA, 3. UTAKMICA
STK Libertas Marinkolor – STK StaRR 2:1

Mala dvorana Gospino polje
Suci: Antun Perušina i Luko Ledinić

STK Libertas Marinkolor – Roko Tošić, Miho Simović, Tomislav Japec, Neven Juzbašić
StaRR – Ronald Ređep, Tomislav Zubčić, Zeng Jia, Nikola Horvat, Samuel Mabey

Roko Tošić – Zeng Jia 2:3 (11:9, 11:3, 6:11, 8:11, 8:11)
Miho Simović – Tomislav Zubčić 3:2 (4:11, 1:11, 12:10, 14:12, 11:9)
Tomislav Japec – Ronald Ređep 3:1 (11:8, 11:4, 7:11, 11:8)
Tomislav Japec/Miho Simović – Tomislav Zubčić/Zeng Jia 0:3 (7:11, 5:11, 5:11)
Roko Tošić – Tomislav Zubčić 3:1 (11:8, 11:9, 9:11, 11:4)
Tomislav Japec – Zeng Jia 1:3 (5:11, 11:6, 8:11, 9:11)
Miho Simović – Ronal Ređep 3:0 (11:8, 11:8, 11:4)

Izvor: Dbksport

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist