Natrag
22.4.2019 16:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

PITANJE JE PROTUUSTAVNO Ustavni sud ‘srušio’ referendum o ćirilici

12.8.2014 @ 15:20 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Referendum o ćirilici neće se održati budući da je Ustavni sud Republike Hrvatske referendumsko pitanje ocijenio neustavnim.

Naime, Hrvatski sabor je od Ustavnog suda zatražio da se utvrdi je li sadržaj referendumskog pitanja u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i jesu li ispunjene pretpostavke iz članka 87. stavka 1. do 3. Ustava Republike Hrvatske za raspisivanje državnog referenduma na temelju Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative ‘Stožer za obranu hrvatskog Vukovara’.

Građanska inicijativa tražila je raspisivanje referenduma s pitanjem: ‘Jeste li za to da se članak 12. stavak 1. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (‘Narodne novine’, br. 155/02., 47/10., 80/10. i 93/11.) mijenja tako da glasi: ‘Ravnopravna službena uporaba jezika i pisma kojim se služe pripadnici nacionalne manjine ostvaruje se na području jedinice lokalne samouprave, državne uprave i pravosuđa, kada pripadnici pojedine nacionalne manjine čine najmanje polovinu stanovnika takve jedinice.’?’.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana