Vaše vijesti

PISMO GRADONAČELNIKU Učinite nešto kako bi se obeshrabrilo lokalnog ‘utjerivača komunalnog reda’

PISMO GRADONAČELNIKU Učinite nešto kako bi se obeshrabrilo lokalnog 'utjerivača komunalnog reda'

Zbog učestalog bušenja guma na automobilima na Pločama, Ivica Jakić, koji s obitelji  nekoliko mjeseci godišnje provodi u Dubrovniku, uputio je pismo gradonačelniku Matu Frankoviću.

-Kao što vjerojatno znate, na potezu ul. Frana Supila i Zlatnog potoka pojedinac ili organizirana grupa građana režu i buše gume vozilima koji nisu DU registracije i ključem grebu po vratim vozila, čineći štetu na vozilima, ali i Gradu. U zadnje četiri godine, konkretno svake godine izrezali su i izbušili gume na mojim i vozilima inozemne registracije koja su bila uredno parkirana s lijeve strane kolnika (ukupno sedam guma je nama izbušeno). Zadnje bušenje dvije gume dogodilo se 16. srpnja 2019. na istom lokalitetu. Ne trebam Vam posebno objašnjavati što znači kad vam probuše dvije gume u isto vrijeme, a trebate na put. U prethodnim godinama smo svaki put zvali policiju na uviđaj, koja bi došla, napravili uviđaj… I nikakvih informacija poslje nismo dobili – piše gradonačelniku Ivica Jakić te napominje kako je vlasnik stana unutar zidina, gdje s obitelji provodi nekoliko mjeseci godišnje.
-Naravno da smo upućeni u probleme grada s parkiranjem… Na tom lokalitetu s lijeve strane parkiranje nije zabranjeno, osim što je ove godine postavljena tabla s desne strane kolnika ‘Only for residents’ koju hrvatsko zakonodavstvo ne poznaje, obzirom da je prometnica javna površina… Ali, dobro ako je vozilo nepropisno parkirano, neka se naplati kazna. U razgovoru sa susjedima i vulkanizerom saznajem da se skoro svaki dan buše gume na tom lokalitetu (preko 50 guma po sezoni) i da svi znaju tko to buši od lokalnih stanara. Svi znaju… Ništa se ne poduzima te se i dalje buši – navodi Jakić, koji inače u inozemstvu živi preko 35 godina te je predsjednik Švicarsko-hrvatske gospodarske komore.

-Dobio sam nekoliko pritužbi švicarskih i austrijskih turista koji se žale na tu pojavu kako je pisalo u medijima ‘Gospari buše gume strancima’, stavljajući Dubrovnik na opasnu destinaciju za vozila. Molim Vas, u želji za rješenjem ovog problema (osobno sam prebacio parkiranje vozila 19 km od Dubrovnika na uredan parking), učinite nešto, npr. postavljanjem 4-5 kamera video nadzora, kako bi se obeshrabrilo lokalnog ‘utjerivača komunalnog reda’ i kako bi Dubrovnik zbilja bio ‘prijateljska destinacija’ i za automobile. Prateći Vaše energične aktivnosti u smjeru rješavanja ne samo prometnih problema u Gradu, nadam se da će odgovarajuće službe pronaći počinitelja Ili ga bar spriječiti u ponavljanju istih nedjela – zaključuje Jakić.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist