Vaše vijesti

PIŠE MARKO-MIŠO MUJAN Nikola Šubić Zrinski ‘Za Dom- Spremni mrijeti’

PIŠE MARKO-MIŠO MUJAN Nikola Šubić Zrinski 'Za Dom- Spremni mrijeti'

Najnovi pokušaj zabrane starog hrvatskog pozdrava ‘Za Dom- Spremni mrijeti’ ili kraće prihvaćeno ‘Za Dom- Spremni’ je pokušaj nametanja jedne ‘istine’ i u sebi krije veliku perfidnost i izaziva na nove podjele udarom na preostalu strukturu najodanijih Hrvatskoj Državi a to su branitelji, koji su stali u obranu Hrvatske na prvim crtama bojišnice s hrvatskim grbom i crnim trakama na čelu a napala ih je zvijezda petokraka potpomognuta velikosrbima, koji niti su svi četnici niti sve četnike držim velikosrbima.

Na svakoj od strana uvijek se našlo među ljudima onih koji su časno nosili ime Čovjek. Drugi, koji su može biti i huškali, oni koji su se bavili svojim osobnim interesima i trgovinama, sluge Novoga svjetskoga poretka nisu osjetili što to znači biti spreman dati svoj život za Domovinu.

Nemaju takvi nikakvoga poštovanja i to nastoje i dokazuju bez trunke osjećaja nastavljajući ono što je cilj… zatrti svaki ponos, omekšati ga i tako stvoriti odnose u kojima će stalno tinjati sukobi spremni na bilo kakvu šibicu. Što braniteljima, a i onima, koji su bili u postrojbama HOS-a nastoje uraditi. Ne dopustiti im ni ponos ni život u dostojanstvu nego ih pretvoriti u grobare u svom pogrebnom poduzeću.

Po ‘stručnjacima’ odgojenim u Titino doba nema brige za legaliziranje četničkog pokreta danas kad velikosrba u njegovim redovima ima otvoreno, nego se priređuju ispraćaji i dopušta odlazak u zaborav (smrt) onima koji su dali znoj, krv i ljubav za Hrvatsku. Nitko ih više u Hrvatskoj, po ‘stručnjacima’, ne smije slaviti i javno im to iskazivati. Oni su im dali jasnu mogućnost da mogu. Što mogu? Pokapati svoje nove mrtve i tako se po ‘Zakonu’ lišiti ponosa i svoje prošlosti utkane u budućnost i budući život.

Ostavite tim ljudima budućnost, to su junaci i ne zabranjujte da ih se štuje i njihovo djelo dalje razvija iz ove mirom napaćene Hrvatske, rasprodane, ponižene i svaki dan tjerane joj građane sustavno u dužničko ropstvo. Danas je Hrvatska znamo svi dobro kakva i kome majka a kome maćeha,… Samo nakratko je bila suverena i slobodna barem na papiru i zakonski, a bit će i opet svoja i Slobodna. Oni koji to priječe i zadovoljavaju se osobnim interesima i punjenjem kesa škudama i dukatima pokazuju i u ovom načinu svoju nepromišljenost i ne prikrivenu želju da nastave ono što je počela Sovjetska revolucija, užas I i II svjetskog rata i one kraljeve i predsjednika Tita totalitarne ‘Jugoslavije’.

Braćo po oružju ma gdje bili… Ako se niste od svoje subraće odmetnuli i niste ‘prilagodili’ vremenima, u kojima je na najvišoj cijeni izdati svoga Brata, iz srca vam nitko ne može isčupati to da ste bili a stoga i ostanite i bez vike i bez straha ponosni i za Dom spremni mrijeti. Bog nas je čuvao i čuva i ostavio nas je na životu jer ima razloge. Bog i Hrvati!

Piše: Marko-Mišo Mujan, mag.pol.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist