Natrag
22.2.2019 07:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Pisat ćemo i ministrici Holy!”

1.4.2012 @ 18:55 Baldo Marunčić Zanimljivosti
15;15

Podijelite:

Tek petnaestak građana okupilo se oko 18 sati na vratima od Pila kako bi upozorili na nerazumljivo zatvaranje otvora na zidinama kojima se inače "deložirane" čiope služe.

Navodno je riječ o dijelu zidina u kojem se nalazi puškarnica, a koju se namjerava preurediti u biljetarnicu za ulaz na zidine.

Čiope u hitrom letu u zadnji čas su mijenjale smjer ili bi se pokušale održati uz mrežicu na otvoru.

– Prestrašno – bio je najčešći komentar promatrača. Na dnu zidina tri mačke čekale su moguću iscrpljenu ili ozljeđenu žrtvu. Neki su predlagali da se pregrade pokušaju skinuti.

Pokušalo se uz pomoć ljestava, ali su bile prekratke da bi se odvijačem dosegnula razina najnižih otvora. Spominjali su se i vatrogasci, GSS, ali od svega se ipak odustalo.

– Ako su već htjeli staviti pregradu, mogli su s unutrašnje strane i time čiopama dati nekoliko centimetara prostora – komentirali su okupljeni građani.

Dogovoreno je kako će se uputiti prosvjedno pismo svim nadležnima, od gradskih otaca do odgovornih u komunalnim službama, ali i ministrici zaštite okoliša Mireli Holy od koje će također tražiti očitovanje.

Idući pokušaj pomaganja čiopama očekuje se u srijedu, kada je i preko društvene mreže Facebook najavljen prosvjedni skup.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana