Aktualno

Piloti i stjuardese CA prekinuli štrajk

Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa obavijestili su javnost da prekidaju štrajk, a od uprave su zatražili da odustane od otkaza zbog bolovanja

U obraćanju dva preostala sindikata koja su nastavila prekjučer pokrenut štrajk (Sindikat pilota HSPP i kabinskog osoblja SKOZ) upućenom Upravi tvrtke stoji prijedlog za prekid industrijskih akcija danas u 14 sati, uz istovremenu uspostavu svih linija.

Predlaže se i nastavak pregovora o aneksu novom Kolektivnom ugovoru uz preduvijet osiguranja pravnih pretpostavki za osiguranje prava na industrijske akcije, traži se i primjena prava iz kolektivnog ugovora 2012.godine s danom 15. 05. 2013. godine i za vrijeme trajanja pregovora, s tim da je iznimno HSPP voljan posebno razmatrati godišnje odmore, piše Poslovni dnevnik.

Traži se davanje izjave poslodavca kojom će 42 bolovanja u periodu 29.04. do 2.05. 2013. smatrati opravdanim, odnosno nedostatnim za otkazivanje ugovora o radu članovima kabinske posade. Također, žele da se poslodavac obveže da neće dovoditi u pitanje legalnost industrijskih akcija, niti dovoditi u nepovoljan položaj radnike koji su u njima sudjelovali.

Pročitajte još

IBRICA O LIDIJI BAČIĆ To je jedan primitivni ispad! Da je mojeg psa tako udarila…

Dulist

FRANKOVIĆ PREDSTAVIO IDEJNO RJEŠENJE Azil za životinje gotov do kraja 2020.

Dulist.hr

POLICIJSKA UPRAVA POZIVA ‘Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!’

Dulist