Aktualno

Piloti i stjuardese CA prekinuli štrajk

Piloti i stjuardese CA prekinuli štrajk

Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa obavijestili su javnost da prekidaju štrajk, a od uprave su zatražili da odustane od otkaza zbog bolovanja

U obraćanju dva preostala sindikata koja su nastavila prekjučer pokrenut štrajk (Sindikat pilota HSPP i kabinskog osoblja SKOZ) upućenom Upravi tvrtke stoji prijedlog za prekid industrijskih akcija danas u 14 sati, uz istovremenu uspostavu svih linija.

Predlaže se i nastavak pregovora o aneksu novom Kolektivnom ugovoru uz preduvijet osiguranja pravnih pretpostavki za osiguranje prava na industrijske akcije, traži se i primjena prava iz kolektivnog ugovora 2012.godine s danom 15. 05. 2013. godine i za vrijeme trajanja pregovora, s tim da je iznimno HSPP voljan posebno razmatrati godišnje odmore, piše Poslovni dnevnik.

Traži se davanje izjave poslodavca kojom će 42 bolovanja u periodu 29.04. do 2.05. 2013. smatrati opravdanim, odnosno nedostatnim za otkazivanje ugovora o radu članovima kabinske posade. Također, žele da se poslodavac obveže da neće dovoditi u pitanje legalnost industrijskih akcija, niti dovoditi u nepovoljan položaj radnike koji su u njima sudjelovali.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist