Natrag
19.2.2019 16:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Piloti i stjuardese CA prekinuli štrajk

16.5.2013 @ 13:39 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa obavijestili su javnost da prekidaju štrajk, a od uprave su zatražili da odustane od otkaza zbog bolovanja

U obraćanju dva preostala sindikata koja su nastavila prekjučer pokrenut štrajk (Sindikat pilota HSPP i kabinskog osoblja SKOZ) upućenom Upravi tvrtke stoji prijedlog za prekid industrijskih akcija danas u 14 sati, uz istovremenu uspostavu svih linija.

Predlaže se i nastavak pregovora o aneksu novom Kolektivnom ugovoru uz preduvijet osiguranja pravnih pretpostavki za osiguranje prava na industrijske akcije, traži se i primjena prava iz kolektivnog ugovora 2012.godine s danom 15. 05. 2013. godine i za vrijeme trajanja pregovora, s tim da je iznimno HSPP voljan posebno razmatrati godišnje odmore, piše Poslovni dnevnik.

Traži se davanje izjave poslodavca kojom će 42 bolovanja u periodu 29.04. do 2.05. 2013. smatrati opravdanim, odnosno nedostatnim za otkazivanje ugovora o radu članovima kabinske posade. Također, žele da se poslodavac obveže da neće dovoditi u pitanje legalnost industrijskih akcija, niti dovoditi u nepovoljan položaj radnike koji su u njima sudjelovali.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana