Kultura

Pijanistica Jasminka Stančul nastupa večeras u Dvoru

Pijanistica Jasminka Stančul večeras će nastupiti s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u atriju Kneževa dvora. Orkestrom će ravnati šef dirigent Marc Tardue, a na programu ovog, posljednjeg koncerta orkestra u sklopu 7. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, izvest će se Beethovenovi Koncert za klavir i orkestar br. 3 u c molu te Simfonija br. 3 u Es duru ‘Eroica’. Početak koncerta je u 21 sat.

Nakon što je večer prije nastupila s gudačkim kvartetom iz Beča, Symphony4Vienna, kojeg čine članovi Bečkog simfonijskog orkestra, Jasminka Stančul zaključit će simfonijski program festivala kojeg je postala redovna gošća.

Jasminka Stančul na temelju njenog glazbenog talenta i izuzetnog pristupa glazbi Beethovena
nagrađena je 1. nagradom na međunarodnom Beethoven natjecanju u Beču. Otada, svoju glazbenu karijeru nastavlja u Beču, ali ostvaruje i solističke nastupe s izvanrednim orkestrima kao što su Bečki simfonijski orkestar, Camerata Salzburg, Bruckner Orchester Linz, Royal Philharmonic Orchestra, Bournemouth simfonijski orkestar, Beethoven Orchestra Bonn, Stuttgartska filharmonija, Essenska filharmonija, Nürnberška filhamonija, Südwestdeutsche filharmonija, Würt filharmonija, Berlinski simfonijski orkestar i brojni drugi.

Članica je Bečkog Brahms tria koji redovito nastupa u koncertnim dvoranama širom svijeta, a također uživa blisku suradnju s Wiener Streichquartett, ansamblom sastavljenim od članova Bečke fiharmonije, s kojim redovito nastupa u Bečkoj dvorani Musikverein i u Japanu.

Pročitajte još

‘OD KANTUNA DO KANTUNA’ UNATOČ KIŠI Znatiželjna povorka điravala Prijekom i Pelinama

Dulist

VOLIO JE GRAD Maroeviću posthumno dodijeljena nagrada za životno djelo ‘Josip Tabak’

Dulist

RAZGOVOR S GLUMICOM IVANOM GULIN ‘Između dubrovačke publike i mene postoji posebna veza’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija