Natrag
23.4.2019 16:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pijanistica Jasminka Stančul još jednom oduševila publiku Kneževa dvora

5.10.2016 @ 11:53 Dulist Kultura
12;12

Podijelite:

Sinoćnjim koncertom koji se održao u sklopu Jesenjeg glazbenog moskara, pijanistica Jasminka Stančul ponovno je oduševila brojnu publiku okupljenu u Kneževu dvoru.

Naime, ova vrsna pijanistica već godinama početkom listopada nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i svaki put svojim virtuoznim sviranjem iznova iznenadi i izmami ovacije kod publike. Tako je bilo i na sinoćnjem koncertu kada je izvela Saint-Saënsov Koncert za klavir i orkestar br. 2 u g molu, op. 22. Koncertom je ravnao maestro Tomislav Fačini, a na programu su se našla i Mendelssohnova djela: Uvertira Hebridi (Fingalova spilja) u h molu, op. 26 te Simfonija br. 4 u A duru, op. 90 „Talijanska“.

Na temelju svog glazbenog talenta i izuzetnog pristupa glazbi L. van Beethovena, Jasminka je nagrađena prvom nagradom na međunarodnom pijanističkom natjecanju Beethoven u Beču. Nastupala je s vodećim orkestrima i s uglednim dirigentima kao što su Daniele Gatti, Fabio Luisi, Nikolaj Alexeev, Semyon Bychkov, Asher Fisch i brojni drugi. Članica je Bečkog Brahms Trija s kojim redovno nastupa po cijelom svijetu. Također surađuje s Bečkim gudačkim kvartetom, ansamblom članova Bečke filharmonije te s njima nastupa u Musikvereinu i u Japanu. Od 2013. godine predava na Glazbenoj akademiji u Ljubljani.

Dubrovniku se rado vraća, a dubrovačka publika itekako voli Jasminku i njeno svira čemu svjedoči velik interes na svim njenim koncertima. U četvrtak će, sad bi smo već mogli reći tradicionalno, održati i jedan koncert komorne glazbe jer je upravo to ono u čemu osobito uživa. Nastupit će s Gudačkim kvartetom Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a na programu su Dvořákova djela: Gudački kvartet br. 12 u F duru, op. 96 „Američki“ te Klavirski kvintet u A duru, op. 81.

Ulaznice su dostupne u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Slanica-Revelin), u Luži, u gift shopu Dubravka i u agenciji Perla Adriatica na Pločama. Ulaznice se također mogu kupiti sat vremena prije početka koncerta pred Dvorom. Za dodatne informacije zvati na 099 2211 585.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana