Natrag
19.2.2019 12:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pezo ima svoju matematiku

8.3.2012 @ 10:27 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Blaž Pezo, protukandidat Dubravki Šuici na unutarstranačkim izborima u dubrovačkom HDZ-u, uputio je priopćenje za javnost

povodom sinoćnjih ponovljenih izbora u temeljnim ograncima Gruž i Pile Kono. Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti:

– Izbori u temeljnim ograncima HDZ-a Dubrovnik, koji su završili našom sinoćnjom  pobjedom na izborima za TO Gruž i TO Pile-Kono, gdje smo osvojili uvjerljivo najveći broj glasova, pokazali su kako su članovi stranke itekako svjesni potrebe za promjenama u vodstvu GO HDZ-a, iako aktualno vodstvo na sve načine, pa i iznoseći neistine, pokušava obmanuti javnost i članove stranke i uvjeriti ih u suprotno.
 
Podsjetio bih da je aktualno vodstvo na sličan način govorilo i uoči lokalnih izbora 2009. godine uvjeravajući sebi i ljude oko sebe da su izbori samo „tehnička stvar“, a svi znamo kako su završili.
 
Stoga ni ovom prilikom, kada  aktualna predsjednica GO HDZ-a iznosi neistine vezano uz broj „njenih“ delegata za skupštinu GO, ne smijemo nasjesti na manipulacije i pokušaj zavaravanja.
 
Unatoč činjenici da je u dosadašnjem dijelu unutarstranačkih izbora zabilježen niz manipulacija i nepravilnosti, što je bacilo ljagu na stranku i to u očima šire javnosti, osobito zbog zloupotrebe nestranačkih osoba, članovi dubrovačkog HDZ-a pokazali su kako nužne promjene ništa ne može zaustaviti. Rezultati na izborima u temeljnim ograncima to su i potvrdili. Osobito u onim TO u kojima su postojali svi uvjeti za  demokratske izbore. Stoga ne možemo ne iskazati nezadovoljstvo jer nitko zbog nepravilnosti  nije snosio odgovornost.
 
Ipak, odlučnost s kojom su  članovi dubrovačkog HDZ-a krenuli na unutarstranačke izbore i rezultati koji su uslijedili, daju nam snagu za završni dio izbora koji će uslijediti 17. ožujka i za pobjedu  novih  snaga  unutar stranke što će omogućiti nekima da shvate  kako je njihovo vrijeme prošlo. Pobijedit će vizija, odlučnost i program, a ne manipulacija i bezidejnost, pa ćemo osnaženi krenuti u pripremu za lokalne izbore na kojima ćemo ponovo dokazati kako smo spremni i sposobni preuzeti odgovornost za upravljanje Gradom – napisao je u priopćenju Blaž Pezo.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana