Politika

Pezo ima svoju matematiku

Pezo ima svoju matematiku

Blaž Pezo, protukandidat Dubravki Šuici na unutarstranačkim izborima u dubrovačkom HDZ-u, uputio je priopćenje za javnost

povodom sinoćnjih ponovljenih izbora u temeljnim ograncima Gruž i Pile Kono. Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti:

– Izbori u temeljnim ograncima HDZ-a Dubrovnik, koji su završili našom sinoćnjom  pobjedom na izborima za TO Gruž i TO Pile-Kono, gdje smo osvojili uvjerljivo najveći broj glasova, pokazali su kako su članovi stranke itekako svjesni potrebe za promjenama u vodstvu GO HDZ-a, iako aktualno vodstvo na sve načine, pa i iznoseći neistine, pokušava obmanuti javnost i članove stranke i uvjeriti ih u suprotno.
 
Podsjetio bih da je aktualno vodstvo na sličan način govorilo i uoči lokalnih izbora 2009. godine uvjeravajući sebi i ljude oko sebe da su izbori samo „tehnička stvar“, a svi znamo kako su završili.
 
Stoga ni ovom prilikom, kada  aktualna predsjednica GO HDZ-a iznosi neistine vezano uz broj „njenih“ delegata za skupštinu GO, ne smijemo nasjesti na manipulacije i pokušaj zavaravanja.
 
Unatoč činjenici da je u dosadašnjem dijelu unutarstranačkih izbora zabilježen niz manipulacija i nepravilnosti, što je bacilo ljagu na stranku i to u očima šire javnosti, osobito zbog zloupotrebe nestranačkih osoba, članovi dubrovačkog HDZ-a pokazali su kako nužne promjene ništa ne može zaustaviti. Rezultati na izborima u temeljnim ograncima to su i potvrdili. Osobito u onim TO u kojima su postojali svi uvjeti za  demokratske izbore. Stoga ne možemo ne iskazati nezadovoljstvo jer nitko zbog nepravilnosti  nije snosio odgovornost.
 
Ipak, odlučnost s kojom su  članovi dubrovačkog HDZ-a krenuli na unutarstranačke izbore i rezultati koji su uslijedili, daju nam snagu za završni dio izbora koji će uslijediti 17. ožujka i za pobjedu  novih  snaga  unutar stranke što će omogućiti nekima da shvate  kako je njihovo vrijeme prošlo. Pobijedit će vizija, odlučnost i program, a ne manipulacija i bezidejnost, pa ćemo osnaženi krenuti u pripremu za lokalne izbore na kojima ćemo ponovo dokazati kako smo spremni i sposobni preuzeti odgovornost za upravljanje Gradom – napisao je u priopćenju Blaž Pezo.
 

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović