HrvatskaPolitika

Petrov: Imamo listu reformi, razgovori s SDP-om i HDZ-om počinju ovaj tjedan

Petrov: Imamo listu reformi, razgovori s SDP-om i HDZ-om počinju ovaj tjedan

Predsjednik liste MOST Božo Petrov obratio se medijima nakon sastanka Nacionalnog vijeća MOST-a.

“Mi smo bili konkretni pogotovo što se tiče reformi u javnoj upravi. Nisu bolni rezovi samo u javnoj upravi. Bolnih rezova će biti, mi ih zovemo promjene i reforme”.

Na pitanje novinara jesu li čelnici MOST-a u koliziji jer daju različite izjave, Petrov je rekao da to nije istina.

“Ne smatram da je to u koliziji. Ono što mi želimo su reforme, a podržat ćemo one koji su na njih spremni”, kazao je Petrov i dodao da ga nisu zvali ni Karamarko ni Milanović. Naveli su da se danas odlučivalo o popisu reformi, odnosno promjenama koje će na kraju biti na stolu.

Novinari su upitali Petrova i Prgometa je li istina da je Prgometu ponuđeno mjesta premijera na što su oni odgovorili da je to pitanje toliko nevjerojatno da na njega neće ni odgovoriti, prenosi N1. Gostujući na RTL televiziji Petrov je jasno rekao da to nije istina.

“Mi zaista trebamo mir jer trebamo donijeti važne odluke. Naši su uvjeti reforme, a ne bilo kakve pozicije. Definirali smo listu prioriteta koju ćemo dati bilo SDP-u ili HDZ-u. Ne želimo izazivati krizu. Pokušat ćemo napraviti što smo planirali, a po onome što smo čuli od obje strane oni su spremni na to”, rekao je Petrov te naveo da će ovaj tjedan započeti razgovor s obje strane. Potvrdio je da se čuo i s SDP-om i s HDZ-om, ali da to nisu službeni razgovori, a da su jedino važni službeni razgovori.

“Potpora i koalicija nisu isto, naša riječ je za nas svetinja. Dakle, nema koalicija, ono što ćemo tražiti su reforme, a mi to možemo postići kontroliranjem većine u Saboru. Ne bude li se poštovao dogovor ide izglasavanje nepovjerenja vladi. Novi izbori su jeftiniji nego trpljenje 4 godine još jedne nesposobne vlasti”, najavio je Petrov.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist