Aktualno

PETICA ZA KRAJ 2019. Square slavio protiv splitskog Universitasa

PETICA ZA KRAJ 2019. Square slavio protiv splitskog Universitasa

U posljednjem kolu prvog dijela sezone Square je u petak pred petstotinjak navijača u Gospinom polju stigao do šeste pobjede ove sezone. Protiv splitskog Universitasa igrači trenera Antuna Bačića slavili su rezultatom 5:1.

Dva pogotka postigao je Marko Kuraja, a po jedan su dodali Keko, Mirko Hrkać i Ante Daničić. Osim incijative Squarea u prvih pet minuta bilježe se dvije prilike Splićana. Ante Peša bio je najbliži pogotku kada je okrenuo svog čuvara te s oko 5-6 metara uputio snažan udarac, ali izvrsnu obranu upisao je vratar Alen Turuk.

U 6. minuti Pele prolazi po desnoj strani, njegov udarac brani Bilić, ali na odbijanac spremno regira Keko koji pogađa za vodstvo Squarea 1:0. U 7. minuti izgledna prilika AFCU-a, ali je srećom za Square, udarac Ivana Tustonjića zaustavila vratnica.

U 8. i 9. minuti, osim šansi Squarea, bilo je i nekoliko čudnih sudačkih odluka na stranu Universitasa. Gosti su u 9. minuti stigli do izjednačenja nakon što je Jure Trivković pogodio iz slobodnog udarca s oko 13-14 metara.

Redale su se prilike ispred vratara Bilića koji je najzaslužniji što u ranoj fazi utakmice njegova momčad nije bila u rezultatskom zaostatku. Čvrsti Splićani prijetili su preko Tustonjića i Trivkovića, ali se s druge strane iskazao i vratar Alen Turuk s nizom izvrsnih intervencija. U posljednjim sekundama prvog dijela Džanković je uposlio Pelea koji atraktivno iz poluvoleja pokušava pored Bilića koji je i ovaj put upisao odličnu obranu!

U nastavku dvije šanse Squarea (Kuraja, Hrkać) ali i ovaj put Bilić – uspješniji. U 23. minuti Marko Kuraja odlučio je sam proći kroz obranu Splićana, a njegova želja i volja urodila je u konačnici plodom nakon čega je i na kraju matirao vratara Bilića za vodstvo 2:1. Mogla je i treća lopta završiti iza Bilića nakon uigrane kombinacije iz prekida, ali je ovaj put splitski čuvar mreže pokazao nevjerojatne reflekse.

U 29. minuti Kuraja se nakon pogotka upisao i u asistente. Uposlio je Mirka Hrkaća koji izvrsnom varkom ostavlja iza sebe vratara Bilića te nesmetano pogađa za povećanje 3:1! U 30. minuti Ante Danićić pravovremeno na 10 metara zaustavlja Trivkovića koji se sam sjurio prema Turuku. Isti igrač je preuzeo ulogu izvođača slobodnog udarca, a njegov siloviti udarac zaustavlja – vratnica.

Imali su gosti u razmaku od 31. do 34. minute nekoliko izglednih šansi, ali je Turuk u tom periodu imao četiri-pet odličnih obrana. U 35. nakon udarca Pelea pravovremen je bio Ante Daničić ispred Bilića koji pogađa za povećanje – 4:1. Nekoliko sekundi poslije, Daničićev ‘torpedo’ brani Bilić ali od snage udarca ulazi u gol nakon čega ispušta loptu koju nesmetano posprema Marko Kuraja za konačnih – 5:1.

Obzirom na uspjeh protiv Universitasa potvrdili smo drugo mjesto nakon prvog dijela sezone. U devet odigranih utakmica ostvarili smo šest pobjeda, dva remija i jedan poraz – ukupno osvojenih 20 bodova što je u konačnici tek jedan manje od lidera iz Makarske.

Službeni početak drugog dijela sezone je 07. siječnja kada bi u Gospinom polju trebali igrati protiv zagrebačke Uspinjače.

Izvor: MNK Square

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija