Sport

PETA UZASTOPNA POBJEDA KOŠARKAŠA Došen: Možemo se boriti za naslov!

PETA UZASTOPNA POBJEDA KOŠARKAŠA Došen: Možemo se boriti za naslov!

Košarkaši Dubrovnika su u 9. kolu Prve lige upisali i petu pobjedu. U sportskoj dvorani u Gospinom polju bili su bolji od gostiju iz Rijeke, KK Dubrovnik – KK Kvarner 2010 82:63 (24:15, 16:17, 21:16, 21:15).

Ovo je i peti uzastopni trijumf naših košarkaša koji se uz nedavne uspjehe u prvenstvu (Rudeš, Zapruđe i sada Kvarner) mogu pohvaliti i plasmanom među 16 najboljih u Kupu Krešimira Ćosića (Universitus i Đakovo).
Poveli su košarkaši Kvarnera 3:0, ali nakon serije domaćina 8-0 za 15:10, sve ostalo u znaku dubrovačkih košarkaša.

Sredinom prvog poluvremena i +11 (33:22), na odlasku na odmor 40:32. U posljednjih pet minuta treće četvrtine prednost je narasla na dvocifrenu (61:48), razigrao se Nikola Došen. U posljednjoj četvrtini onim standardno najboljim (Vodopija, Dubelj i Došen), priključili su se i Filip Vujičić te mladi Niko Stasjuk pa je u završnici zabilježeno i najvećih +21 (80:59).

-Zaslužena pobjeda Dubrovčana, mi smo u igri bili do sredine treće četvrtine i onda jednostavno ‘pukli’. Za nešto više nedostajalo je protočnosti u napadu i mudrosti u obrani – rekao je Robert Jurković, trener KK Kvarner 2010

-Vodili smo na poluvremenu s osam poena razlike, ali osjećali smo u svlačionici kako možemo i bolje. Kada smo u nastavku zaigrali na pravi način, pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Čestitke gostima na dobrom izdanju, mi smo ovaj put ipak bili kvalitetniji i nastavljamo seriju odličnih rezultata. Sve sam uvjereniji kako se možemo uključiti u borbu za naslov – izjavio je Nikola Došen, igrač KK Dubrovnik

KK Dubrovnik igrao je u sastavu: Petrović, Stasjuk 3, Soko, Došen 17, Dubelj 15, Mustapić 6, Koprivica, F. Vujičić 11, Vodopija 17, Lučić 4, Boban 7, J. Vujičić 2. Trener: Željko Vreća.

Najbolji gost Matija Bilalović s 22 poena, a u drugom poluvremenu dobar je bio i Luka Vucić (21 poena i 7 skokova).
Dubrovački košarkaši nakon devet odigranih utakmica imaju pet pobjeda i četiri poraza, a u 10. kolu na rasporedu je novi ispit u Dubrovniku i to protiv Universitasa iz Splita (subota, 15. prosinca, u 16 sati).

KK Dubrovnik

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr