Natrag
17.2.2019 01:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pet kandidata, Šimunović pala na testu

29.8.2012 @ 14:38 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Ovih dana trebao bi biti imenovan novi načelnik Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske. Nakon raspisivanja natječaja, pet kandidata koji su zadovoljili formalne uvjete internog natječaja MUP-a, pristupilo je testiranju u Zagrebu. 

Za mjesto načelnika prijavili su se aktualni šef Vila Palme Toči Glumac i njegov zamjenik Tonći Radibratović. Iako se spominjalo kako Radibratović nema ambiciju biti prvi čovjek PU, njegova kandidatura je zapravo backup plan ukoliko se nešto izjalovi s Glumcem, odnosno ako se ne dogodi potvrda na dosadašnju funkciju. Naravno, Radibratović bi trebao tada postati načelnik, a Glumac bi s mjesta zamjenika PU dubrovačko – neretvanske otišao u mirovinu.

Na mjestu prvog čovjeka policije vidi se i i aktualni načelnik odjela policije Ivan Pavličević, te njegov kolega nekadašnji načelnik PP Metković Miro Bajo. Iz izvora bliskih ravnateljstvu Policijske uprave može se čuti kako je za Pavličevića intervenirala oporba, a treba podsjetiti kako upravo Pavličević nije uspio postati načelnikom dubrovačke uprave prije tri godine, kada je Ministarstvo vodio Tomislav Karamarko.

I jedna žena vidjela se u ulozi načelnice županijskih policajaca. Ono što se sa sigurnošću može reći je da PU Dubrovačko – neretvanska još uvijek nije dočekala da na njeno čelo zasjedne žena, jer Ružica Šimunović načelnica Odjela pravnih, financijskih i tehničkih poslova  u Policijskoj upravi nije uspjela proći testiranje.
 
Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju dulista.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana