Aktualno

Pero Šiša tužio Grad i DSO

Bivši ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Pero Šiša pokrenuo tri tužbe, Upravnom sudu zbog nezakonitog izbora ravnatelja DSO, nedopuštenog prestanka radnog odnosa u orkestru i alternativnu tužbu.

Šiša je kazao kako želi biti zadnji koji bi se tužakao, ali ne može trpjeti sustavno ignoriranje njegove situacije. Naime, Šiša je prestao biti ravnateljem 18. studenog te mu je DSO dužan pronaći novo radno mjesto u orkestru prema ugovoru o radu.
 
– Jutros sam bio na Zavodu za zapošljavanje, što je nedopustivo, ne želim biti nikakva iznimka i otkaz je za ljude, ali ja nisam dobio ni objašnjenje niti su mi obrazložili zašto otkaz. Nisu poštovali zakon i zato su ove tužbe, jer je u pitanju moja egzistencija. Nisam dobio niti otpremnine niti ljudsku riječ – kazao je bivši ravnatelj DSO Šiša.
 
Zbunjujuća situacija u DSO dovodi i do krivih isplata plaća. Tako je Šiša za prvu plaću nakon odlaska s mjesta ravnatelja dobio za radno mjesto prve violine, i to je mjesto koje bi Šiša pristao raditi, ali za siječanj dobiva plaću za radno mjesto ravnatelja DSO, a to nije već dva mjeseca.
 
– Imam osjećaj da su me željeli potkupiti i s novcima tako što su me platili za funkciju ravnatelja, a ja to nisam od studenog prošle godine. Dali su mi slobodne dane i na taj način odugovlače, što je nedopustivo i zbog svega toga sam podigao tužbe. Izbacili su me na ulicu – rekao je Šiša.
 
Šiša je napomenuo da bi on radio bilo što u DSO, pa i posao čistača, ali pod uvjetom da se zadovolji zakon. Dodaje da je doživio progon, a da je s gradonačelnikom Vlahušićem razgovarao o ovom problemu i da je sve ostalo na istom.

Pročitajte još

NOVE MJERE Od danas u spenzu s maskom!

OČEKUJE SE DOLAZAK 3.500 PUTNIKA Srpanjski promet u Čilipima pao je za 80 posto

Dulist

Obnovljena crkva sv. Mihajla konačno otvara svoja vrata, blagoslovit će je Papin predstavnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija