Aktualno

Pero Metković na brodu nasukanom kod Kanade

Hrvatski pomorci na čelu s kapektanom Dubrovčaninom Perom Metkovićem nasukali su se pored Kanade.

Kapetan teretnog broda, Pero Metković, opisao je kako se radilo o valovima koji su dosezali visinu i do 17 metara, a voda je poplavila i strojarnicu. Tada se, kaže, odlučio s oštećenim brodom vratiti u Argentiju,a trenutno je nasukan sa svojom posadom u Placentiji.

Plovim čitav život, ali nikada u životu nisam vidio takvo nevrijeme (..) Posada mi je rekla da se radilo o valovima visine od 17 metara. Nisam siguran, ne mogu izmjeriti visinu valova. Ali bili su užasni izjavio je Metković za CBS.
Posada koja broji 11 članova iz Grčke, Hrvatske i Slovenije živi trenutno na brodu, ali im počinje nestajati hrane.

Zahvaljujući pomoći Crvenog križa i predstavnika Međunarodnog pomorskog sindikata (ITF) uspjeli su osigurati hranu, 200 litara vode u bocama, zimske jakne i nešto termalnih pokrivača. Lokalne pekarnice donijele su im kruh i mlijeko. 
Metković je naglasio kako je imao problema pri stupanju u kontakt s vlasnikom Navi WInda, a egipatski vlasnik je rekao kako će sljedećeg tjedna doći u Kanadu i riješiti stvari.

Pročitajte još

Studentski dom otvara vrata na proljeće. Cijena smještaja – 810 kuna

Maria Prkut

Jesu li putnici s izletničkih autobusa ‘pregazili’ kruzeraše?

Iva Dedo

VELIKI JUBILEJ Zahvala na misnom slavlju za 100 godina života Dragice Capurso

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija