Natrag
23.2.2019 14:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pero Metković na brodu nasukanom kod Kanade

14.12.2013 @ 23:50 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Hrvatski pomorci na čelu s kapektanom Dubrovčaninom Perom Metkovićem nasukali su se pored Kanade.

Kapetan teretnog broda, Pero Metković, opisao je kako se radilo o valovima koji su dosezali visinu i do 17 metara, a voda je poplavila i strojarnicu. Tada se, kaže, odlučio s oštećenim brodom vratiti u Argentiju,a trenutno je nasukan sa svojom posadom u Placentiji.

Plovim čitav život, ali nikada u životu nisam vidio takvo nevrijeme (..) Posada mi je rekla da se radilo o valovima visine od 17 metara. Nisam siguran, ne mogu izmjeriti visinu valova. Ali bili su užasni izjavio je Metković za CBS.
Posada koja broji 11 članova iz Grčke, Hrvatske i Slovenije živi trenutno na brodu, ali im počinje nestajati hrane.

Zahvaljujući pomoći Crvenog križa i predstavnika Međunarodnog pomorskog sindikata (ITF) uspjeli su osigurati hranu, 200 litara vode u bocama, zimske jakne i nešto termalnih pokrivača. Lokalne pekarnice donijele su im kruh i mlijeko. 
Metković je naglasio kako je imao problema pri stupanju u kontakt s vlasnikom Navi WInda, a egipatski vlasnik je rekao kako će sljedećeg tjedna doći u Kanadu i riješiti stvari.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana