Sport

PERO KUKULJICA Svake godine dogodi se nešto što me motivira za dalje

PERO KUKULJICA Svake godine dogodi se nešto što me motivira za dalje

Nedavno je DuList ponovo izvijestio o sjajnim uspjesima šest veslača Veslačkog kluba Neptun, među kojima se posebno ističe ime Pera Kukuljice.

Na stazi dugoj osam kilometara, na Jarunu, upravo je Pero za Juniore A u disciplini skif izveslao najbrže vrijeme i to 32:08,20, od ukupno 34 prijavljena Juniora A, čime je istaknuo svoju kandidaturu za juniorsku reprezentaciju Hrvatske u sezoni 2019.! Kako se osjeća oko toga, koji su mu dosadašnji uspjesi, ali i što mu znači potpora obitelji i škole, Pero nam je ispričao netom prije odlaska u Torino, gdje nastupa u hrvatskom dresu-kombinezonu, kao predstavnik Hrvatske u disciplini skif za Juniore A. Dok vi čitate o njegovim dosadašnjim uspjesima, Pero je na čuvenoj daljinskoj regati ‘Silver Skif Torino’ i želimo mu puno sreće! Inače, radi se o regati na kojoj su nastupali i vodeći hrvatski i svjetski veslači braća Sinković, kao i Damir Martin. Cijela ova lijepa priča nagrada je ne samo Peru, već i njegovom treneru Pavu Bečiću i prof. dr. Mladenu Marinoviću, koji uspješno već godinama pripremaju veslače Neptuna.

Kruna dosadašnjeg rada
-Selekcija mi znači jako puno, to je jednostavno kruna mog dosadašnjeg rada, ma ne samo mene, već i trenera i svih u klubu, pa i cijele uprave. I… nije me još trema, ali na velikim natjecanjima bude trema – istaknuo nam je kroz osmijeh prvi komentar naš mladi uspješni veslač, koji se, kaže, punom parom sprema za proljetno Europsko juniorsko natjecanje, kao i Svjetsko juniorsko. Dok nabraja sve dosadašnje uspjehe, teško je za povjerovati kako je u veslanju tek od 2011. godine.

-Da, tu je gotovo osam godina intenzivnog rada i odricanja. Tri državna prvenstva sam osvojio u ‘doubleu’ s Vlahom Đivanovićem, prošle godine sam bio šesti u ‘skifu’, sam, za odrasle, a tu je i prošlogodišnje Europsko juniorsko prvenstvo, gdje sam bio trinaesti u doubleu sa sjajnim veslačem iz vk ‘Mornar’ iz Splita – nabraja nam Pero tek dio svojih uspjeha.

-Svake godine dogodi se nešto što me motivira za dalje. Naravno, rezultati su poticaj za daljnji rad. Da ih nema, sigurno bi bilo puno teže raditi toliko godina – ističe naš reprezentativac. U cijeloj priči, s njime, ili bolje rečeno uz njega, njegovi su najbliži.

-U mojoj obitelji prvi sam veslač! Oni su mi velika, velika potpora, jako su ponosni na mene i podržavaju me. Tu su ipak i njihova odricanja. Naravno, ne smijem zaboraviti i školu, gdje me također podupiru – kaže ovaj uspješni gimnazijalac koji uspješno ‘vesla’ kroz školovanje i sport, jednakom dinamikom. Pero, sretno dalje!

mnj

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist