Grad

PERO KACIGA, 17 GODINA NA ČELU ČISTOĆE Komunalno redarstvo treba početi kažnjavati građane!

PERO KACIGA, 17 GODINA NA ČELU ČISTOĆE Komunalno redarstvo treba početi kažnjavati građane!

Očekivao sam smjenu i dolazak novog čovjeka ima dva mjeseca. Stalno se nešto priča i ne razumijem što se događa. Sa mnom nitko nije razgovarao. Čekam… Mene nema u politici. U zadnjih 10 godina nikad me nitko nije vidio na nekom političkom skupu. To je moje građansko pravo, mogu poći na skup svih stanaka, ali ne idem jer je moje razmišljanje da tamo idu ljudi koji se busaju da su Hrvati, za pojest i napit se i da budu viđeni. Oni koji su na bini, s njima je druga stvar, oni hoće biti izabrani.

Očekujem smjenu i da iskreno rečemo, dodijalo mi je. Ma nisam se ja umorio ili zasitio ovog posla. Ja živim za ovu tvrtku. To ti jednostavno uđe u krv. Ma znate li koja je moja profesionalna deformacija, kad dođem u Zagreb gledam smeće, a ne ženske – u šali je ispričao Pero Kaciga, direktor Čistoće koji svako malo iz medija doznaje ime nekog svog novog nasljednika.

Kaciga je na čelu Čistoće već 17 godina, a prisjetio se kako kada su ga imenovali direktorom nije znao gdje Čistoća ima prostore.

Grad je čist, ali…
– Prije nego sam postao direktor, nisam ni znao gdje je Čistoća, nisam znao gdje su uredi. Tu subotu me je Dubo (op.a Dubravko Ulaga, tehnički direktor Čistoće) odveo pokazat mi gdje su kancelarije da bi u ponedjeljak došao na radno mjesto direktora. Dotad sam radio u TUP-a, a sad je već toliko godina u Čistoći iza mene da sam na neki način i cijelu obitelj ‘zarazio’ svojim poslom. Kćer me zove kad vidi da nešto da nije u redu, unuka od 7 mjeseci skoro pa već razmišlja o razvrstavanju otpada, punac skuplja u zgradi plastične boce za jednu ženu, on je takav samaritanac, a svaka boca je gram smeća manje u gradu! To vam jednostavno uđe u krv – govori Kaciga.

Čistoća najviše posla ima upravo u sezoni. Česte su rasprave je li Grad čist ili nije, na što Kaciga tvrdi:
– Grad je čist, a to nekako sebi mogu potvrditi činjenicom što sam neki dan sudjelovao u jednoj radio emisiji i od 15 poziva sugrađana redale su se sve same pohvale na Čistoću. To nikad nisam doživio. Ipak, nerijetko se mogu vidjeti puna odlagališta komunalnog i glomaznog otpada što u ljetnim mjesecima ne daje nimalo lijepu sliku. A ni miris – ističe Pero Kaciga te nastavlja:

– Imamo problem jer se jedan dio naših sugrađana ne pridržava komunalnog reda. Grad je sve bogatiji, građani su bogatiji i bacaju stvari koje možda i vrijede, a s druge su strane očito svjesni da ih se teško može kazniti. Aparat prisile u ovoj državi ne funkcionira. Građani trebaju uložiti jako malo truda kako bi grad bio daleko čistiji. Trebaju se samo pridržavati komunalnog reda. Znači, smeće treba iznositi u večernjim satima, a mi ćemo ujutro sve pokupiti do 10 sati.

 

S kojim se još problemima suočava Čistoća, kako stati na kraju građanima koji ne poštuju komunalni red potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist