Urednički izborZanimljivosti

PERFORMANS ILI IGRA SKRIVAČA? Bankomat ‘sakrili’ šarenim linculom

PERFORMANS ILI IGRA SKRIVAČA? Bankomat 'sakrili' šarenim linculom

Grad je polako, ali odlučno krenuo s uklanjanjem nepropisno postavljenih bankomata unutar povijesne jezgre. Neki su od vlasnika bankomata u međuvremenu prilagodili svoj izgled te ‘uvukli’ bankomate unutar prostora, drugi su pak sami odustali te zatražili uklanjanje, a neki još uvijek pokušavaju eskivirati na razne načine. ‘Savršen’ primjer jedna je naša čitateljica fotografirala sinoć u Ulici od Buže. Netko je, naime, svoj bankomat prekrio šarenim lincunom. ‘Nisam mogla vjerovat’, umirala sam od smijeha’- poručila je naša čitateljica koja je fotografije podijelila i na društvenoj mreži.

-Prekrili su ga da se ne prehladi; pokrili ga radi komaraca; Dobri duh Casper; maškarali ga; ćiri bu, ćiriba i eto love’ – samo su neki od komentara naših sugrađana koji nisu mogli vjerovati da se netko ovako čega sjetio.

Je li vlasnik ovim potezom želio smanjiti svjetlosno zagađenje od bankomata, je li možda mislio da ga pak ovako konzervatori neće primjetiti ili je pak riječ o nekom znakovitom performansu, nije još uvijek poznato, ali je Dubrovčane svakako dobro nasmijalo.

Foto: Čitateljica

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist