Sport

Perak: O Joniju ne znam ništa, ali spreman sam!

Perak: O Joniju ne znam ništa, ali spreman sam!

Dva dana prije zakazanog meča na Final Fight 4 turniru u Zadru dubrovački MMA borac Maro 'Mean Machine' Perak doznao je ime svog protivnika. Bit će to 24-godišnji mađarski borac Tibor Joni.

Marov prvi protivnik, Poljak Blazej Wojcik, otpao je u posljednji tren, ali se čelnik promocije Orsat Zovko potrudio pronaći dostojnu zamjenu za meč s Perakom koji u MMA svijetu slovi kao jedan od najopasnijih teškaša u regiji.

Joni je inače član kluba Pitbull Team, visok je 190 centimetara, a težina mu se kreće oko 105 kilograma. Dosad je u MMA karijeri u šest borbi ubilježio četiri pobjede, a natjecao se i u amaterskim borbama.

– Još nisam ništa saznao o protivniku. Jedino što znam jest da sam ja spreman za tu borbu. Na turniru nastupa i Antun Račić protiv Slovenca Košendara i mogu potvrditi da je i Antun spreman za svoj meč – kazao je za duList Maro perak, dodavši kako su obojica posebno ponosni što će se boriti uz izravan televizijski prijenos na NOVA TV-u.

– Mađar će, siguran sam, ispuniti očekivanja. Niti Peraku ova situacija nije laka jer evo do jučer nije znao protiv koga se bori. Teško se na taj način pripremati za meč. Ovo je očito takav sport, odnosno takav posao – rekao je prvi čovjek FFC-a Orsat Zovko za Fight Site.

I drugi član UFC gladijatora na turniru u Zadru, Antun 'Kiler' Račić, za protivnika je dobio iskusnog Slovenca Bojana 'Želvu' Košednara koji je veliki dio svoje karijere odradio u slovenskoj organizaciji WFC, a ima iskustvo nastupa u uglednim MMA organizacijama poput japanskog Sengokua, engleskog Cage Warriors Fighting Championshipa i poljskog KSW-a.

U karijeri se borio s vrhunskim imenima poput bivšeg člana UFC-a, Strikeforcea i Bellatora Paula Daleya, Poljaka Marcina Helda i Macieja Gorskog, Brazilca Fabricia Nascimenta i japanskog borca iz Deepa i Sengokua Kazunorija Yokote.
 

FFC 4 raspored borbi

MMA: Marko Lukačić VS Antonio Mijatović
MMA: Luka Jelčić VS Davis Vasić
K-1: Ante Verunica VS Igor Mihaljević
MMA: Antun Račić VS Bojan Košednar
K-1: Emil Zoraj VS Zlatko Bajić
 
K-1: Jason Wilnis VS Zoran Majkić
MMA: Jason Jones VS Maciej Browarski
MMA: Ivica Trušček VS Vaso Bakočević
K-1: Mladen Brestovac VS Sergei Lascenko
MMA: Maro Perak VS Tibor Joni

Pročitajte još

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist