Politika

Penić: Most je ostavljen za neka bolja vremena

Predsjednik županijskog SDP-a Davor Penić uputio je priopćenje za javnost kojim zapravo reagira na izjave čelnika županijskih HDZ-ovaca o projektima na jugu Hrvatske.

Kako se navodi u priopćenju, Penić odlučno odbacuje tvrdnje županijskih čelnika HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije o odustajanju od Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika.

– Vlada RH na čelu sa Zoranom Milanovićem nije odustala od gradnje mosta, već ga je prolongirala za neka bolja vremena shvaćajući problematiku hrvatskog juga. Trasu koridora autoceste do Dubrovnika koja će prolaziti kroz BiH teritorij nije u dva mandata definirala HDZ-ova Vlada s Vladom susjedne Republike BiH. Kada se struka i politike slože bit će provedena Javna rasprava o trasi koridora, a sve kako bi se neometano mogao obavljati prijevoz svih vrsta roba.

Za vrijeme mandata prošle HDZ-ove vlade ukinuta je u zimskom periodu brzobrodska linija koja je povezivala Dubrovnik sa srednjodalmatinskim otocima i Rijekom. Za napomenuti je da je ta linija imala značaj i u Austro-ugarskoj državi, a žitelji krajnjeg juga Hrvatske posebno su uz nju vezani životno i emocionalno još od ratnih vremena. Predstavnici ŽO SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije u intenzivnim su kontaktima s  nadležnim ministarstvima kako bi bila ponovo uspostavljena cjelogodišnja linija, u svrhu revitalizacije juga Hrvatske – istaknuo je u priopćenju Davor Penić.
 
 

Pročitajte još

SRĐEVCI O GUP-U ‘Vrijeme prolazi, beton ždere prostor, a mafija zarađuje’

Dulist

SRĐEVCI Gradonačelniče, zar baš ne znate izabrati trenutak za politikanstvo?

Dulist

LUJIĆ I KRISTIĆ ‘Embargo na WC papir i spomenička renta neće riješiti problem bankomata’

Dulist