Grad

PEMO UPLATIO NOVAC Seli li Libertas iz ‘Remize’?

Remiza

Tvrtka Pemo Centar d.o.o. uplatila je u ponedjeljak iznos od 24 milijuna i 300 tisuća kuna, za koji je 18. ožujka na dražbi Trgovačkog suda kupila najvrjedniju nekretninu posrnulog građevinskog diva GP Dubrovnika, tzv. Remizu.

Točnije, Pemo Centar otkupio je tražbinu Raiffeisen banke u iznosu od nešto više od 20 milijuna kuna te je još uplatio 4 milijuna i 250 tisuća kuna. Nakon pravomoćnosti rješenja Pemo Centar moći će se u zemljišnim knjigama uknjižiti kao novi vlasnik.

Milošević: Atraktivna lokacija
-Za kupovinu navedenog zemljišta sam se odlučio zbog toga što smatram da je Remiza jedna od najatraktivnijih lokacija u gradu Dubrovniku. Za buduću namjenu tog zemljišta postoji više mogućnosti – kazao nam je u kratkom komentaru ove transakcije vlasnik Pemo Centra Lovorko Milošević.
Hoće li nakon prodaje Remize iz tog prostora iseliti trenutni postanar, gradsko prometno poduzeće Libertas? Naime, nakon izvršene prodaje počeo im je teći rok od 90 dana kako bi napustili to zemljište.
-Uvijek sam otvoren za suradnju i dogovor u obostranom interesu – odgovorio nam je na to pitanje Milošević.

Što o novonastaloj situaciji kaže direktor Libertasa Đuro Deranja i kakve su mogućnosti preostale tom gradskom poduzeću pročitajte u novom broju DuLista, koji je u prodaji od srijede.

 

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist