Natrag
23.2.2019 12:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pemo otvara butigu u Gradu

29.11.2013 @ 18:21 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Nakon dugo vremena jedina veća butiga u staroj gradskoj jezgri dobit će uskoro konkurenciju.

Naime, kako doznajemo od izvora iz Pema, ovaj dubrovački trgovački lanac otvorit će uskoro butigu upravo u Gradu. Lokacija je Antuninska ulica, preko puta Široke, a rok otvorenja je do Sv. Vlaha.

Butiga će biti  otvorena u prostoru gdje je nekoć bila trgovina Zec. Mnogi Dubrovčani sa sjetom se sjećaju butige Zec u Antuninskoj ulici gdje su mogli kupiti od hrane i kućanskih potrepština do tehnike. Ako kojim slučajem nečega od tehnike nije bilo, vlasnik bi je naručio i za koji dan došli bi preuzeti naručenu robu. Nisu morali ići u Lapad ili Gruž i tada im je život u povijesnoj jezgri bar u tom segmentu bio lakši.

Sada će pak stanovnici u tom prostoru dobiti butigu od prehrane, pa bi dolazak novog trgovačkog lanca mogao značiti i smanjenje cijena prehrambenih proizvoda u Gradu, koje sasvim sigurno nisu nimalo male, posebno u vrijeme sezone!

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana