Natrag
21.3.2019 23:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

PELJEŠKI MOST Premijer Plenković sudjeluje na potpisivanju ugovora

22.4.2018 @ 15:15 Dulist Aktualno

Podijelite:

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će u ponedjeljak na svečanosti potpisivanja Ugovora s izvođačima radova za izgradnju Pelješkog mosta i Ugovora o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova.

U nazočnosti Plenkovića i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, Ugovor s izvođačima radova za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama potpisat će predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i opunomoćeni predstavnik konzorcija/zajednice ponuditelja Zhang Xiaoyuan.

Ugovor o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova na izgradnji mosta potpisat će predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave IGH Oliver Kumrić.Prethodno će se predsjednik Vlade sastati s predstavnicima konzorcija-zajednice ponuditelja, na čelu s predsjednikom Uprave China Road and Bridge Corporation Luom Shanom.

Vrijednost radova na Pelješkom mostu iznosi 2.081.608.270,72 kn. Pelješki most prva je od ukupno četiri faze projekta ‘Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom’ za čije je sufinanciranje Europska komisija, u lipnju 2017., odobrila 357 milijuna eura bespovratnih sredstava ili 85 posto prihvatljivih troškova.

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar državne imovine Goran Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar uprave Lovro Kuščević.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana