Aktualno

PELJEŠKI MOST Natječaj za izgradnju pristupnih cesta ‘zapeo’ na žalbi

PELJEŠKI MOST Natječaj za izgradnju pristupnih cesta 'zapeo' na žalbi

Hrvatske ceste početkom ovog mjeseca raspisale su i natječaj za izgradnju pristupnih cesta mostu Pelješac i to dionice Duboka – Sparagovići.

No, kao i u slučaju natječaja za gradnju mosta i nadzor radova, i natječaj za izgradnju pristupnih cesta zapeo je na žalbama. Naime, austrijska građevinska tvrtka Swietelsky podnijela je Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) žalbu na natječajnu dokumentaciju za taj posao čija je procijenjena vrijednost 482 milijuna kuna bez PDV-a, kako prenosi Večernji list.

Dok DKOM ne riješi tu žalbu, zaustavlja se postupak javne nabave. Stoga će rok za podnošenje ponuda koji je bio predviđen za 25. travnja ove godine biti sigurno produljen, samo je pitanje koliko dugo. Naime, DKOM-u u vrlo složenim i predmetima visoke vrijednosti poput ovog treba i dva mjeseca da donese odluku.

Hrvatske ceste ove godine planiraju objaviti i natječaj za drugi dio pristupnih cesta Pelješkom mostu – izgradnju stonske obilaznice – poddionica Prapratno – Doli, a procijenjena vrijednost tih radova je 352,3 milijuna kuna. Projekt cestovnog povezivanja juga s ostatkom Hrvatske sastoji se od četiri faze – izgradnje mosta kopno – Pelješac (2,4 km), izgradnje pristupnih cesta na kopnu (2,1 km) i na Pelješcu (9,8 km), izgradnje stonske obilaznice 1. faza (poddionica Sparagovići/Zaradeže – Prapratno, 10,2 km) i izgradnja stonske obilaznice 2. faza (poddionica Prapratno-Doli, 7,89 km).

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Večernji list

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist