Aktualno

PELJEŠKI MOST Butković: Pristupne ceste bit će gotove u roku

Pelješki most

Ministar mora, prometa i infrasfrukture Oleg Butković izjavio je kako će svi radovi po pitanju pristupnih cesta Pelješkom mostu biti gotovi u zadanim rokovima.

Grčki Avax podnio je tužbu Visokom upravnom sudu (VUS) RH protiv rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave kojim je poništena odluka Hrvatskih cesta da pristupne ceste Pelješkom mostu, odnosno dionicu Duboka-Sparagovići, gradi ta tvrtka.

-Prema mojim saznanjima, tužba je podignuta 15. svibnja, što znači da bismo do 15. lipnja prema zakonu trebali imati odluku suda. Hrvatske ceste onda trebaju donijeti odluku o odabiru. Ona strana koja nije odabrana opet ima rok za žalbu, koja zatim ide u Državnu komisiju za provedbu postupaka javnih nabava – rekao je za HRT. Budući da je riječ o velikom infrastrukturnom projektu koji je sufinancirao EU, Butković je rekao da imaju rok od 30 dana da to riješe.

-A onda opet, ako žalba bude odbijena, Hrvatske ceste potpisuju ugovor o građenju, a strana koja se žalila i nije zadovoljna može ići sa žalbom na Upravni sud, ali to ne zaustavlja početak radova – ističe Butković.
Nadalje je naveo kako su Hrvatske ceste uračunale da će mogućnosti žalbi i tužbi. ‘Mi smo na to već naučili’, naglasio je.

-Pričekajmo sud, donijet će Hrvatske ceste. Hrvatska vlasa, premijer, ministar i direktor Hrvatskih cesta ne može utjecati na odluke Državne komisije i sud. To su nevosina tijela koja ne smiju biti pod utjecajem politike. Apeliram samo da donesu što prije odluke – istaknuo je.

Više pogledajte ovdje.

Izvor: HRT

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist