Zanimljivosti

Pedijatriji ček na 10 tisuća dolara

Pedijatriji ček na 10 tisuća dolara

Ivica Glavinić uručio je ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik Branku Bazdanu ček u iznosu od 10 tisuća američkih dolara za potrebe Odjela pedijatrije.

Riječ je o donaciji društva Croatian American Charitable Foundation s Long Islanda, čiji je Glavinić tajnik, a ček se za potrebe dubrovačke Pedijatrije uručuje već treću godinu za redom.
Bazdan se zahvalio u ime Bolnice i svih djelatnika, posebno onih s Pedijatrije.

– Ove već redovne donacije mi jako dobro upotrebljavamo. To su sredstva koja ne idu na redovnu potrošnju nego na uljepšavanje, odnosno saniranje ovog odjela ili za nabavu opreme za Odjel – rekao je Bazdan dodavši kako Odjelu sad treba puno toga.

– Mi smo s dosadašnjim donacijama rekonstruirali određeni broj banja na odjelu, a s ovim sredstvima ćemo vidjeti u dogovoru sa šeficom Pedijatrije, ali mislim da bismo mogli ići u rekonstrukciju aluminijskog, vanjskog dijela prozora i vrata – rekao je Bazdan, dodavši kako se Fondaciji šalje elaborat i troškovnik za sve faze radova, kao i konačni rezultat.

Ivica Glavinić, tajnik Fondacije, istaknuo je kako je riječ o društvu koje u Americi djeluje već 10 godina. Dva puta godišnje organizira se svojevrsni golf turnir na kojem se prikupljaju donacije.

– Prije tri godine počeli smo surađivati s OBD i uvijek pokušavamo pomoći djeci, pa dajemo primjerice i za UNICEF-u 10 tisuća dolara. Zapravo pomažemo i američke i hrvatske organizacije – zaključio je Glavinić.
 
Bolnica se na donaciji zahvalila srebrenjakom dubrovačke karake.
 
 

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist