Sport

Pedalali 800 km do Cavtata

Pedalali 800 km do Cavtata

Nakon gotovo dva tjedna i ukupno prijeđenih 800 kilometara po hrvatskoj obali i otocima, Adriatic Coast Cycling tim danas je stigao u gradić Cavtat, finalnu točku ove biciklističke pustolovine.

Ivan Milinković, Alen Švigir, Josip Tokić, Branimir Beljan i David Jakovljević krenuli su na ovaj zanimljiv put 16. lipnja od najsjevernije hrvatske točke, rta Savudrije prema jugu Hrvatske. Biciklistička ruta uključivala je najvećim dijelom hrvatske otoke, ukupno njih devet te dva poluotoka.
Simbolično, ova petorka je svoju avanturu završila 1. srpnja, dan kada je i Hrvatska službeno postala punopravnom članicom Europske unije. – Spojili smo ugodno s korisnim te smo naš projekt povezali s ulaskom Hrvatske u europsku obitelj na način da ćemo našu otočnu rutu predložiti kao službenu za poznatu mediteransku biciklističku trasu – EuroVelo8, a za dio koji ide kroz Hrvatsku – komentirao je Ivan Milinković.

-Iznimno smo zadovoljni što smo do sada uspjeli realizirati zacrtano. Nadamo se kako je ovo tek početak našeg malog plana- dodao je naglasivši kako im je želja proširiti ovu ideju te promovirati hrvatsku obalu i otoke kao idealno mjesto za bicikliranje i aktivno korištenje godišnjeg odmora.
 

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist