Natrag
20.2.2019 12:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pedalali 800 km do Cavtata

1.7.2013 @ 19:12 Nikša Miletić Sport
4;4

Podijelite:

Nakon gotovo dva tjedna i ukupno prijeđenih 800 kilometara po hrvatskoj obali i otocima, Adriatic Coast Cycling tim danas je stigao u gradić Cavtat, finalnu točku ove biciklističke pustolovine.

Ivan Milinković, Alen Švigir, Josip Tokić, Branimir Beljan i David Jakovljević krenuli su na ovaj zanimljiv put 16. lipnja od najsjevernije hrvatske točke, rta Savudrije prema jugu Hrvatske. Biciklistička ruta uključivala je najvećim dijelom hrvatske otoke, ukupno njih devet te dva poluotoka.
Simbolično, ova petorka je svoju avanturu završila 1. srpnja, dan kada je i Hrvatska službeno postala punopravnom članicom Europske unije. – Spojili smo ugodno s korisnim te smo naš projekt povezali s ulaskom Hrvatske u europsku obitelj na način da ćemo našu otočnu rutu predložiti kao službenu za poznatu mediteransku biciklističku trasu – EuroVelo8, a za dio koji ide kroz Hrvatsku – komentirao je Ivan Milinković.

-Iznimno smo zadovoljni što smo do sada uspjeli realizirati zacrtano. Nadamo se kako je ovo tek početak našeg malog plana- dodao je naglasivši kako im je želja proširiti ovu ideju te promovirati hrvatsku obalu i otoke kao idealno mjesto za bicikliranje i aktivno korištenje godišnjeg odmora.
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana