Zanimljivosti

Peackokovi već 40 godina ljetuju u Gradu

Peackokovi već 40 godina ljetuju u Gradu

Kratak susret uz kavu na recepciji Auto kampa Solitudo na Babinom kuku uz nazočnost direktora  Auto kampa Mladena Tomića, predstavnici TZ grada Dubrovnika iskoristili su kako bi zahvalili obitelji Peackok na vjernosti Dubrovniku i kampu Solitudo.

U naš grad ova obitelj dolazi redovno punih četrdeset i devet godina, od čega deset godina kampiraju na Babinom kuku.
– Nije nam teško preći više od 5000 kilometara iz Velike Britanije da bismo proveli ljeto u Hrvatskoj i Dubrovniku, koji je nama najdraži, uz ostale lijepe gradove u Hrvatskoj poput recimo Omiša kojeg također jako volimo – ističu Verica i Graham uz dogovor da će sljedeće godine ponovno biti naši gosti i proslaviti svoju jubilarnu pedesetu godišnjicu dolaska u Dubrovnik.

Graham Peackok, britanski je umirovljeni bankar, pasionirani je kamper i inspektor udruženja „The Caravan Club“. Riječ je o prestižnom udruženju iz Velike Britanije, koje zastupa interese svojih milijun članova. Udruženje upravlja najvećom mrežom kvalitetnih privatnih kampova u Velikoj Britaniji, zajedno s još 2500 certificiranih mjesta, uz široki spektar aktivnosti koje pruža svojim članovima.

Graham i Verica Peackok inspektori su ovog prestižnog kamping udruženja, koji su i ove godine tijekom svog putovanja obišli sedamnaest kampova u Europi, među kojima su kampovi u Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji , te Hrvatskoj. Verica Peackok rođena je Hrvatica, koja i u svojim poznim godinama života zrači energijom i pozitivnim odnosom prema životu.

Verica rođ.Schlessinger je nakon vrlo teškog djetinjstva sa šesnaest godina otišla u Veliku Britaniju, ali njezina povezanost s Hrvatskom i Dubrovnikom ostala je vrlo jaka, prenijela ju je na svog supruga i cijelu obitelj. Kao mala djevojčica od šest godina stigla je u Dubrovnik prvi put sa svojom majkom koja je radila u kavani obitelji Medaković na Pilama – u istoj zgradi u kojoj se danas nalazi ured TZ grada Dubrovnika.

Verica je po struci nastavnica koja je veći dio svoje profesionalne karijere posvetila novinarskom i spisateljskom radu i prevođenju. Prevodila je sthove Vesne Parun i Dobriše Cesarića, koje na žalost u Velikoj Britaniji nije uspjela objaviti, ali planira izdati knjigu svojih stihova na engleskom i hrvatskom jeziku do kraja ove godine.

Pročitajte još

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović