Aktualno

PDV na novine pet posto

Stopa PDV-a na dnevne novine od 1. srpnja trebala bi iznositi pet posto. Ovo se predlaže novm zakonom o PDV-u o kojem će se raspravljati na današnjoj sjednici Vlade.

Udruga novinskih izdavača pri HUP-u u zatražila je da Vlada, zbog dramatičnog pada novinskih naklada i prihoda od prodaje i oglašavanja, hitno smanji stopu PDV-a na tiskovine sa 10 na pet posto.

Po stopi od pet posto trenutačno se u Hrvatskoj oporezuju kruh, mlijeko, knjige i kinoulaznice, a još se ne zna hoće li ministar financija udovoljiti zahtjevima da se po stopi od 5 posto oporezuju i ulaznice za koncerte, muzeje i kazalište, prenosi HRT.

Na današnjem dnevnom redu su i izmjene Zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima i dopune Zakona o igrama na sreću.

Vlada će, između ostalog, raspravljati i o prijedlogu procjene ugroženosti RH od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa te velikih nesreća, prijedlogu izmjene Uredbe o tržnom redu za žitarice i prijedlogu odluke o prijenosu prava na skladištenje žitarica u silosima s Ravnateljstva za robne zalihe na Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
 

Pročitajte još

Jesu li putnici s izletničkih autobusa ‘pregazili’ kruzeraše?

Iva Dedo

VELIKI JUBILEJ Zahvala na misnom slavlju za 100 godina života Dragice Capurso

Dulist

HRVOJE JUVANČIĆ Kritiziranjem turizma stvorili smo odbojnost prema Gradu

Barbara Đurasović

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija