Natrag
20.2.2019 14:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

PDV na novine pet posto

7.3.2013 @ 9:41 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Stopa PDV-a na dnevne novine od 1. srpnja trebala bi iznositi pet posto. Ovo se predlaže novm zakonom o PDV-u o kojem će se raspravljati na današnjoj sjednici Vlade.

Udruga novinskih izdavača pri HUP-u u zatražila je da Vlada, zbog dramatičnog pada novinskih naklada i prihoda od prodaje i oglašavanja, hitno smanji stopu PDV-a na tiskovine sa 10 na pet posto.

Po stopi od pet posto trenutačno se u Hrvatskoj oporezuju kruh, mlijeko, knjige i kinoulaznice, a još se ne zna hoće li ministar financija udovoljiti zahtjevima da se po stopi od 5 posto oporezuju i ulaznice za koncerte, muzeje i kazalište, prenosi HRT.

Na današnjem dnevnom redu su i izmjene Zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima i dopune Zakona o igrama na sreću.

Vlada će, između ostalog, raspravljati i o prijedlogu procjene ugroženosti RH od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa te velikih nesreća, prijedlogu izmjene Uredbe o tržnom redu za žitarice i prijedlogu odluke o prijenosu prava na skladištenje žitarica u silosima s Ravnateljstva za robne zalihe na Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana