Aktualno

PDV 10 posto pod uvjetom smanjenja cijena

PDV 10 posto pod uvjetom smanjenja cijena

Nova će Vlada, sve je izvjesnije, smanjiti stopu PDV-a za restorane, kampove i privatni smještaj na 10 posto, koliko otprije plaćaju hoteli.

Međutim, uz smanjenje stope ide i niz uvjeta, otkrio je na prvom službenom susretu s novinarima održanom u srijedu ministar turizma Veljko Ostojić.

Strukovne će se udruge, kako je objasnio, morati obvezati svojim potpisima na sporazum da će smanjenje PDV-a tržište osjetiti, odnosno da će restorani, primjerice, sniziti cijene. Drugi će uvjet biti da se – ako u početnoj fazi ne bude mogućnosti za novo zapošljavanje – ne otpušta zaposlene, a treći da se ulaže u podizanje kvalitete usluge i konkurentnosti.

– Bez takvog dogovora ne može biti sniženja stope PDV-a – bio je jasan Ostojić dodajući i da se nada kako će korekcija stope poreza na dodanu vrijednost obilježiti ovogodišnju turističku sezonu. U priči o smanjenju PDV-a, inače, najmanje se spominju putničke agencije, koje također plaćaju punu stopu od 23 posto. Prešućivanje nije slučajno. Na njih će se korekcija, kako doznaje Vecernji.hr, odnositi ograničeno.
 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist