Natrag
23.3.2019 03:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

PDV 10 posto pod uvjetom smanjenja cijena

4.1.2012 @ 17:12 Barbara Đurasović Aktualno

Podijelite:

Nova će Vlada, sve je izvjesnije, smanjiti stopu PDV-a za restorane, kampove i privatni smještaj na 10 posto, koliko otprije plaćaju hoteli.

Međutim, uz smanjenje stope ide i niz uvjeta, otkrio je na prvom službenom susretu s novinarima održanom u srijedu ministar turizma Veljko Ostojić.

Strukovne će se udruge, kako je objasnio, morati obvezati svojim potpisima na sporazum da će smanjenje PDV-a tržište osjetiti, odnosno da će restorani, primjerice, sniziti cijene. Drugi će uvjet biti da se – ako u početnoj fazi ne bude mogućnosti za novo zapošljavanje – ne otpušta zaposlene, a treći da se ulaže u podizanje kvalitete usluge i konkurentnosti.

– Bez takvog dogovora ne može biti sniženja stope PDV-a – bio je jasan Ostojić dodajući i da se nada kako će korekcija stope poreza na dodanu vrijednost obilježiti ovogodišnju turističku sezonu. U priči o smanjenju PDV-a, inače, najmanje se spominju putničke agencije, koje također plaćaju punu stopu od 23 posto. Prešućivanje nije slučajno. Na njih će se korekcija, kako doznaje Vecernji.hr, odnositi ograničeno.
 

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana