Županija

OPĆINA ŽUPA DUBROVAČKA Sva davanja vezana za socijalnu skrb izvršavat će se redovito

OPĆINA ŽUPA DUBROVAČKA Sva davanja vezana za socijalnu skrb izvršavat će se redovito

Posljedice krize uzrokovane koronavirusom nažalost odražavaju se i na proračun Općine Župa dubrovačka. Zaustavili smo niz planiranih aktivnosti, prvenstveno komunalnih, a sve kako bismo planski raspolagali sredstvima i osigurali isplatu socijalnih kategorija najugroženijem dijelu stanovništva Župe dubrovačke. Sva davanja vezana za socijalnu skrb izvršavat će se redovito sukladno ustaljenoj dinamici – istaknuto je danas u priopćenju Općine kojeg potpisuje načelnik Silvio Nardelli. Prenosimo u cijelosti.

Nakon što je prošlog tjedna isplaćena većina prava stalnih novčanih pomoći sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Općine Župa dubrovačka, danas smo izvršili tromjesečnu isplatu osobama preko 65 godina bez ikakvih primanja, kojima smo čekali podatke dohodaka i primitaka od strane Porezne uprave. Tom isplatom zaokružene su sve stalne pomoći za prva tri mjeseca. Kako bismo olakšali rad poštanskog ureda u ovoj posebnoj situaciji, a zbog velikog broja korisnika, rješenja o ostvarenom pravu proslijedit ćemo u lipnju nakon druge redovne isplate.

Izvršili smo i isplatu jednokratnih novčanih pomoći, naknada za novorođenu djecu, mjesečnih potpora djeci bez oba roditelja kao i pomoći za stanovanje osobama koje se vode na centru kao korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknade. Ustaljenom dinamikom, u drugoj polovici mjeseca ide i isplata stipendija učenicima i studentima.

Općina župa dubrovačka poznata je po dobro razrađenom sustavu socijalne skrbi i osjetljivosti na potrebite. Razvidno je da će situacija koja nas je snašla, nažalost mnoge obitelji s vremenom dovesti u teška financijska stanja zbog događaja na koje nisu mogli utjecati.
Kućanstvima koji se nađu u takvoj situaciji, a ako zadovoljavaju kriterije Odluke o socijalnoj skrbi Općina Župa dubrovačka dodijelit će jednokratnu novčanu pomoć.

Još jedanput pozivamo sve građane, susjede, prijatelje, rodbinu i ostale da nam jave ako znaju nekoga kome treba dostava osnovnih životnih potrepština i lijekova. Iste će potrebitima osigurati djelatnici DVD-a Župa dubrovačka.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite dežurnim službe na broj tel.:
• 020/486-005 (DVD Župa dubrovačka) – svaki dan od 07-20 h
• 020/487-470 (Općina Župa dubrovačka) – radnim danom od 07-15 h
ili putem e-maila: opcina@zupa-dubrovacka.hr

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist